Mulaomerović i Zubac pozivaju navijače da ih podrže u ključnoj utakmici

Foto: fah

Iako se nakon teškog 69:97 poraza od Slovenije u Ljubljani nalazi u gotovo bezizlaznoj poziciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima, hrvatska košarkaška reprezentacija bi pobjedom protiv Finske u Rijeci (20 sati) ipak mogla izboriti prolazak u drugi krug i produžiti nadu za sudjelovanjem na svjetskoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekuje nas vrlo teška utakmica. Finska nije bez razloga na mjestu kojem je, na prvom mjestu u skupini. Radi se o jednoj stvarno atletičnoj i dobroj ekipi, kazao je izbornik Damir Mulaomerović kojemu je i dalje u mislima i loša partija iz Ljubljane u četvrtak.

– Poslije tog poraza moramo pokušati dignuti ekipu, prije svega mentalno, moramo riješiti obranu na ‘pick and rollu’ i imati veću energiju no što smo imali u Ljubljani. U ta tri-četiri zajednička treninga nismo mogli dosta toga napraviti, ali sigurno ćemo probati energijom i pred svojom publikom u Rijeci doći do pobjede te se nadamo da će Slovenija pobijediti Švedsku. Tih 40 minuta moramo dobro odraditi najprije energetski jer Finska jako atletično i brzo igra, igraju atipičnu košarku i s te nas strane čeka težak zadatak. No, vjerujem u momke da će produžiti nadu.

Izbornik je pozvao i navijače da dođu podržati reprezentaciju u nedjelju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pozvao bih sve gledatelje, sve koji su u mogućnosti da dođu, da nas podižu i da nam time daju dodatni impuls i energiju da zajedno s publikom dođemo do ove vrlo važne pobjede.

Zubac: Očekujem puno bolju izvedbu nego protiv Slovenije

Centar Ivica Zubac, koji je nedavno produžio ugovor s Los Angeles Clippersima, vjeruje kako će momčad u Rijeci pokazati puno bolju igru no što je to bio slučaj protiv Slovenije.

– Očekujem puno bolju izvedbu nego protiv Slovenije. Mislim da nam je to svima bio neki šamar i svi smo se probudili nakon te utakmice. Spremili smo se što smo više mogli u posljednja dva dana i idemo na pobjedu, nemamo drugu opciju. Pozivam sve navijače da nam se pridruže, da nas podrže. Utakmica s Finskom sigurno neće biti laka i trebat će nam svaka moguća podrška, najavio je Zubac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.