MUP-ova posebna obavijest za Jadranski derbi: Ovo je utakmica visokog rizika

Foto: fah

U srijedu se od 16:30 na Poljudu igra utakmica između Hajduka i Rijeke, a Ravnateljstvo policije je izdalo posebnu obavijest za navijače koji idu na utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11) i Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavljat će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 – naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa. Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud.

Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag”, poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.