N. Kovač: Pletikosa odlazi kao velikan

Nakon što je prošloga tjedna 35-godišnji vratar Stipe Pletikosa odlučio otići u reprezentativnu mirovinu, izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač istaknuo je da je Stipe uvijek davao stabilnost i sigurnost ekipi, te da odlazi kao velikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 114 nastupa i pet velikih natjecanja iza sebe, Pletikosa se prošloga tjedna oprostio od hrvatske reprezentacije. Svoju odluku priopćio je izborniku Niki Kovaču prije nego je to podijelio s javnošću.

“Čuo sam se sa Stipom i otvoreno je podijelio sa mnom svoja razmišljanja. Naravno da svi poštujemo njegovu odluku nakon svega što je dao reprezentaciji proteklih 15 godina. U tom razdoblju sa Pletikosom dijelio sam svlačionicu i kao igrač, i kao izbornik. Uvijek je bio oslonac, davao je stabilnost i sigurnost ekipi, kako na terenu tako i u svlačionici. Pružio je puno velikih partija u dresu reprezentacije i u mirovinu sigurno odlazi kao jedan od reprezentativnih velikana”, istaknuo je danas Niko Kovač za internetski portal Hrvatskog nogometnog saveza.

“Stipe može još nekoliko godina braniti na visokoj razini, pokazao je to i lani u Rostovu. Želim mu puno zdravlja, uspjeha i sreće u ostatku igračke karijere”, dodao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odlaska Pletikose mjesto prvog vratara reprezentacije preuzet će golman Monaca Danijel Subašić (29).

“Subašić je i u klubu i u reprezentaciji pokazao da je vratar na kojeg možemo računati s punim povjerenjem. Strpljivo je čekao svoju šansu i sada ju je dočekao te u kvalifikacije za EP 2016. možemo krenuti mirni što se te pozicije tiče”, zakljućio je izbornik Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.