Na koronavirus pozitivan hrvatski vaterpolist

Dubrovnik, 13.06.2020. - Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrala je prijateljsku utakmicu u subotu navecer u dubrovackom Gružu s Crnom Gorom u prvom sportskom susretu s gledateljima nakon pandemije koronavirusa u Hrvatskoj. foto HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija od 10. do 15. kolovoza pripremala se u Korčuli, a sada je stigla vijest kako je jedan igrač Ante Vukičević zaražen koronavirusom. Iz Saveza su se oglasili priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svim igračima i članovima stručnog stožera je preventivno od strane HVS-a, a u dogovoru s gosp. dr. Krunoslavom Capakom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo preporučena određena mjera izolacije, iako nisu bili u bliskom kontaktu s osobom koja je dobila pozitivan nalaz, a koja nije dio delegacije HVS-a, stoji u priopćenju Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Također, protekom 5 dana, kako je struka i sugerirala su svima napravljena testiranja na koronavirus, pozitivan nalaz pronađen je u uzorku reprezentativca Ante Vukičevića, dio nalaza nekolicine igrača je negativan, dok se nalazi testova preostalih igrača i članova stručnog stožera očekuju unutar 24 sata.

U jednom dijelu medija su se međutim pojavile netočne informacije, te je zbog potpunog i točnog izvješćivanja javnosti izbornik Barakuda Ivica Tucak naveo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije svega, ljubazno molim da se ne šire dezinformacije. Istina je da unutar Hrvatske vaterpolske reprezentacije imamo igrača pozitivnog na koronavirus, koji se nažalost u cijelom svijetu uvukao u sav sportski i ostatak regularnog života. No igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili, a niti su mogli biti ni na kakvoj rođendanskoj proslavi za koju se navodi da se na njoj proširio virus. Naime ona se održala 6. kolovoza, a reprezentacija se na Koručuli tek okupila tri dana kasnije, odnosno 9. kolovoza uvečer – u začetku će izbornik Ivica Tucak, te dodaje:

– U sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali smo revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama gdje smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su ranije bile u kontaktu s nama sada pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli.

Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije – rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.