Na Maksimiru prvi nogometni turnir za djecu s teškoćama u razvoju

Foto: HNS

U utorak, 13. studenog, s početkom u 11 sati na Maksimiru će biti održan prvi nogometni turnir za djecu s teškoćama u razvoju, u sklopu projekta naziva ”Special Power League”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator projekta je udruga Akademija zdravog življenja, a GNK Dinamo jedan je od partnera te domaćin prvog turnira.

Uz hrvatskog prvaka kao partneri su se pridružili Hrvatski nogometni savez, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju i Hrvatski paraolimpijski odbor, kao i tri hrvatska nogometna prvoligaša HNK Rijeka, NK Osijek i NK Istra 1961.

Turnir na terenu broj 5 stadiona Maksimir počinje u 11 sati i trajat će do 14:30 sati, a kroz međusobne utakmice i uz nogomet djeca iz nekoliko hrvatskih gradova zabavit će se, družiti i baviti tjelovježbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon službenog dijela turnira koji nije kompetitivnog karaktera, svi sudionici zajedno će posjetiti Zoološki vrt grada Zagreba. Za kraj druženja u popodnevnim satima predviđeno je iznenađenje za svu djecu i to ponovno na maksimirskom stadionu, u terminu kada trening imaju hrvatski reprezentativci. Meet & greet djece i reprezentativaca na rasporedu je kod južne tribine u 16:30 sati.

Kroz nogometne i sportske treninge za djecu s autizmom svaki od četiri kluba stvara svoju momčad kroz jednotjedno vježbanje, a tijekom sezone bit će organizirana četiri velika turnira – u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Puli.

Djeca iz Dinamove momčadi koja nosi naziv ”DINAMO POWER TEAM” već su odradili tri treninga u proteklih mjesec dana, a iskustvo rada s djecom s teškoćama u razvoju sve nas je obogatilo i oplemenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljna ideja cijelog projekta je motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom. Cilj je omogućiti i toj djeci da ravnopravno zaigraju nogomet za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.