Nagrada “Franjo Bučar” za životno djelo Milki Babović, Vladimiru Jankoviću i posmrtno Mati Parlovu

Foto: fah

Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2018. godini dobili su Vladimir Janković, Milka Babović te posmrtno Mate Parlov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnici godišnje nagrade su Josip Bilić, Tin Srbić, Ivo Trumbić, Miho Bošković, Zlatko Dalić, Luka Modrić, Dino Sinovčić, Neven Bertičević, Boško Božić, Vjekoslav Šafranić, Petra Deša i hrvatska nogometna reprezentacija.

Odluka o dobitnicima nagrada donijeta je temeljem prispjelih prijedloga na ovogodišnji Natječaj, a donio ju je Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar koji čine prof. Damir Knjaz, prof. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.

Dodjela Državnih nagrada za sport Franjo Bučar u 2018. godini održat će se 27. studenoga 2018. godine, a svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50.000,00 kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000,00 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.