”Najbolje bi mu bilo da ostane u Italiji”: Hoće li Atalanta imati novaca za Marija Pašalića?

Foto: Fah

Mateo Kovačić jedan je od ponajboljih nogometaša Chelsea, nakon dolaska u spomenuti klub hrvatski veznjajk se preporodio. Chelsea je klub koji je inače poznat po tome da svoje nogometaše redovito šalje na posudbu diljem Europe. No, neki koji su iz Chelseaja otišli na posudbu se još nisu vratili. Primjerice, iz Chelseaja na posudbu je otišao Mario Pašalić, koji je postao jedan od najboljih igrača Atalante iz Bergama, što je i hrvatski prvak Dinamo prošle jeseni u Ligi prvaka osjetio na svojoj koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Pašalić je u London stigao 2014. godine, nakon toga je bio na posudbi u pet različitih klubova. Mario je igrao u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji i Rusiji, a igrao je za Elche, Monaco, Milan, Spartak iz Moskve te već spomenutu Atalantu, koja ga ima pravo otkupiti. Naime, Pašalić je u ljeto 2018. godine potpisao jednogodišnju posudbu u Atalantu, prošlog ljeta hrvatski nogometaš je produljio za još jednu godinu, koja istječe u lipnju.

Klub iz Bergama ima priliku Pašalića otkupiti za 15 milijuna eura, naime, toliko je propisano ugovorom između dva kluba. Ipak, važno je napomenuti kako londonski klub nije obvezan prodati Pašalića te sad ima pravo razmisliti o koracima koji slijede. Kako smo već spomenuli hrvatski reprezentativac u Atalanti igra najbolji nogomet u svojoj karijeri i doista nema razloga za odlazak.

S obzirom na sve postavlja se pitanje što bi bilo najbolje za Pašalića? Ostati u Bergamu ili vratiti se u London? Pašalić se sjajno snašao u Bergamu i bilo bi za njegovu karijeru možda najbolje da ostane u Atalanti, no, s druge strane Chelsea je ipak daleko veći klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Football London, pažljivo prati događanja oko Chelseaja te su objavili članak pod naslovom “Mario Pašalić dao je Chelseaju točno ono što je od njega i tražio, ali Lampard bi to svejedno mogao požaliti”, u kojem jednim dijelom analiziraju slučaj Marija Pašalića.  Englezi tvrde da bi se Atalanta mogla naći u problemu te da zbog pandemije koronavirusa i ekonomske krize uzrokovane pandemijom možda neće imati novaca za Marija Pašalića.

“Atalanta bi se mogla naći u situaciji da nema novca za Pašalića zbog problema koje uzrokuje korona kriza. Ako ostane u Chelseaju, tamo bi ga dočekala konkurencija koju čine ’Golo Kante, Jorginho, Mateo Kovačić, Ross Barkley i mladi Billy Gilmour.

Upravo zato je moguće da će ga Chelsea pokušati prodati za viši iznos od onog dogovorenog s Atalantom. Najbolje bi bilo da ostane u Atalanti, gdje se dobro osjeća, a Chelsea bi vratio novac koji je uložio u njega”, piše portal Football London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.