Najopasniji protivnik Hrvatske u grupnoj fazi rukometnog Eura ipak je Švedska? ‘Iznad svih – Lino Červar’

Foto: fah

Švedska rukometna reprezentacija, koja je jučer sletjela u splitsku zračnu luku, bit će najopasniji protivnik Hrvatskoj u grupnoj fazi Europskog prvenstva. Opasnija, tvrde mnogi, od Srbije, ali i od Islanda.  Kad smo kod Islanda recimo kako se već sutra od 18:15 sati sastaju protiv Šveđana u Spaladium Areni. Bit će to jedan pravi derbi dva vrlo jaka protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su sletjeli u zračnu luku u Splitu švedsku ekspediciju je dočekala njihova TV ekipa, koja radi dokumentarni film o boravku švedske reprezentacije u našoj zemlji. Prilika za promidžbu Hrvatske također je tu, nadohvat ruke.

Novinarima se ipak obratio izbornik Švedske,  Kristjan Andresson. Dugo je rivalstvo hrvatske i švedske reprezentacije.  Prvo hrvatsko rukometno zlato osvojeno sad već davne 1996. godine u Atalanti na Olimpijskim igrama bilo je u finalu upravo protiv tada moćne švedske nacionalne momčadi.  Briljirao je Patrik Ćavar, a Hrvatsku je vodio Velimir Kljajić.

”Od svojih momaka očekujem da se bore svaku utakmicu do posljednje sekunde. Hrvatska je u našoj skupini favorit, ali moramo igrati dobro da bismo prošli u završnicu”, rekao je švedski izbornik nakon čega je otkrio što misli o svom kolegi na hrvatskoj klupi Lini Červaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”On je odličan trener, postigao je sjajne rezultate u svojoj karijeri i po meni se ne treba više dokazivati, ali svaki se tim želi dokazati na ovom Europskom prvenstvu…”

Švedski izbornik smatra kako je zapravo prednost njihove reprezentacije u činjenici da u natjecanje ne ulaze kao favoriti, ne sputava ih takvo, kako kaže, breme.

”Imamo mladu momčad za koju se nadam da će u budućnosti postati velika reprezentacija. Nismo favoriti na ovom turniru i možemo igrati opušteno i dobro. Nema ozljeda, svi su u dobrom stanju, stiglo je 17 igrača, među njima treći vratar.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su u pitanju naši reprezentativci švedski izbornik smatra kako svi kvalitetni, a izdvojio je Duvnjaka te Cindrića, no, ipak jedno je ime iznad svega – Lino Červar.

”Rekao bih Červar. Ali što se igrača tiče, ako Duvnjak bude imao dobar turnir, onda će i Hrvatska daleko dogurati. Ne mogu reći da strahujem od njega, jedino se divim njegovu načinu igre. Ali tu su i drugi igrači koji mogu biti opasni, poput Cindrića. Međutim, na ovakvim prvenstvima obično pobjeđuje momčad koja ima najboljeg vratara, ako Alilović ili neki drugi vratar bude dobro branio, ta će reprezentacija daleko dogurati.”
Andresson je utakmicu protiv Islanda apostrofirao kao posebnu jer su njegovi roditelji s Islanda, a on sam nastupao je za islandsku rukometnu reprezentaciju.

”Imam 13 nastupa za Island, a u njihovu je stožeru dosta mojih bivših suigrača i prijatelja. S tog će mi aspekta to biti posebna utakmica, ali je to istovremeno i utakmica koju moramo dobiti. Istina je da ih dobro poznajem, ali znaju i oni mene, pa stoga ne mogu reći da je to prednost…”, zaključio je švedski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.