Najveći kompliment za Pjacu: Kombinacija Kake i Ronalda, on može postati simbol

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca za 23 milijuna eura iz Dinama otišao je u torinski Juventus te je sa Starom damom potpisao petogodišnji ugovor. Naravno, očekivanja su velika od igrača koji je praktički tek na početku velike karijere, s 21 godinom na leđima Pjaca je budućnost Juventusa i hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji potrudili su se saznati nešto više o mladom Hrvatu koji već sad ima status zvijezde u Torinu zbog čega su razgovarali s Pjacinom agentom Markom Naletilićem koji je Pjaci dao veliki kompliment rekavši kako je on kombinacija Brazilca Kake i Portugalca Ronalda.

“On može igrati krilo, drugog napadača ali i razigravača. Zapravo je poput Kake. Usporedbe su uvijek teške, ali Marka vidim kao kombinaciju Kake i Cristiana Ronalda. Ronaldo je uz Messija najbolji igrač svih vremena. Ali kada se radi o čistoj tehnici, vjerujte mi: Pjaca nije toliko brz poput njega, ali je zato puno nepredvidljiviji. Marko je umjetnik, u pojedinim trenucima podsjeća na genijalnost Dejana Savičevića. Već sam i ranije ovo rekao – pa posljednjem je meni u interesu stvarati određena očekivanja od igrača, a koja nadmašuju njegovu kvalitetu,” rekao je Marko Naletilić za Tuttosport.  Mnogi se, naravno, neće složiti s konstatacijom da su Ronaldo i Messi, pored Pelea, Platinija, Zidanea, Maradone…, najveći svih vremena, no, o ukusima se ne raspravlja.

“Pjaca je nogometaš koji može uništiti protivnika na otvorenom prostoru, kada je blizu protivničkom igraču. On kreće igrati nogomet i tako iskorištava fantastičnu tehniku. Recimo jasno kako se radi o 21-godišnjaku koji još uvijek mora napredovati i unaprijediti određene slabije strane. Na primjer, mora se popraviti u igri u zraku i u završecima. Mora biti puno hladniji”, smatra Naletilić.  Inače, Naletilić smatra kako je Pjaca Juventus odabrao kako bi mogao igrati s najboljim igračima i boriti se za trofeje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U ovom trenutku Marku nije bila prioritet prva postava Juventusa, inače bi izabrao neku drugu momčad. Bilo je puno izbora: Milan, Liverpool, Borussija, Schalke, Wolfsburg, Fiorentina,… Marko je pod svaku cijenu želio u Juventus. U početku će vjerojatno igrati manje, ali sam siguran da će s vremenom postati nezamjenjiv Allegriju. Pričamo o čistom talentu, igraču koji privlači navijače. Marko ima osobnost i pametan je – može postati simbol Juventusa”, izjavio je Naletilić i dodao kako je Pjaca posebno impresioniran Gonzalom Higuainom i Miralemom Pjanićem.

“Marko je želio je u momčad koja će osvojiti prvenstvo i Ligu prvaka. Rijetko kada sam susreo takvog dečka koji je spreman uskočiti bez straha među najjače. Bio je oduševljen kada je čuo da će doći i Higuain, a fasciniran je i time što će mu suigrač biti Pjanić. I Marijo Mandžukić je odradio svoj posao. On i Marko su u dobrim odnosima i rekao mu je da je Juventus ambiciozan klub sa sjajnom budućnošću”, zaključio je čovjek koji očito, kao agent našeg nogometaša, sve zna o samom transferu Pjace u Juventus. Naime, Naletilić tvrdi da je ponuda bilo puno, ali i to da su pregovori između Pjace i Juventusa bili dugi i iscrpljujući. O Milanu i činjenici da je Pjaca bio blizu Milana Naletilić i nije govorio. Razumljivo i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.