Nakon 16 godina rukometaši Zagreba srušili mađarski Veszprem

Foto: fah

U susretu 14. kola regionalne SEHA lige rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobijedili su u Varaždinu mađarski Veszprem 27-23, te nakon 16 godina stigli do pobjede protiv aktualnog europskog doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebaši su sjajno otvorili utakmicu. Poveli su 4-0, te do konca poluvremena uspješno održavali prednost (13-10). U drugom dijelu gosti su uspjeli izjednačiti (16-16), no domaćin je zabio dva gola za vodstvo 18-16. U 52. minuti momčad Silvija Ivandije je imala i pet golova prednosti (22-17), a tri minute prije kraja Zagreb je ponovo stigao do pet pogodaka prednosti (25-20) i prednost je do kraja održao.

Najefikasniji u redovima PPD Zagreba bili su kapetan Zlatko Horvat s pet, odnosno Dobrivoje Marković i Luka Šebetić sa po četiri pogotka. Ivan Stevanović briljirao je s 14 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Dragana Gajića sa sedam, odnosno Momir Ilića sa četiri gola, dok je Roland Mikler imao sedam obrana.

Trener PPD Zagreba Silvio Ivandija za utakmicu u Varaždinu nije mogao računati na od ranije ozlijeđenog Domagoja Pavlovića, a zbog lakših ozljeda susret su propustili i Stipe Mandalinić, te Lovro Jotić. Kod gostiju zbog ozljeda nije bilo naših Ivana Sliškovića i Mirka Alilovića, kao ni Cristiana Ugaldea i Blaža Blagotinšeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Vardar sa 32 boda iz 12 odigranih utakmica. Meškov je drugi sa 26 boda (13 utakmica), PPD Zagreb je treći sa 25 bodova iz 11 utakmica, a Veszprem je četvrti sa 22 boda iz 10 utakmica.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 11. kola SEHA lige, u utorak 13. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu ugostit će makedonski Vardar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.