Nakon debakla na Poljudu trener Hajduka najavio pobjedu u Zaprešiću: ”Čeka nas teška utakmica, nemamo napadača koji ima dobru realizaciju”

Foto: fah

Nogometaši Hajduka nakon debakla na Poljudu u derbiju protiv Rijeke gostuju u Zaprešiću. Pobjeda se Splićanima nameće kao imperativ ako žele zadržati i drugo mjesto na ljestvici, prvo im je ionako poslije serije ne baš sjajnih rezultata nedostižno. Naime, trenutno imaju tri boda više od Rijeke, ali i sedam manje od Dinama. Dinamo i Rijeka imaju jednu, međusobnu, utakmicu manje od Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi smatraju kako će Hajduk u Zaprešiću, s obzirom na tradiciju, imati jednostavan zadatak , međutim, valja podsjetiti da su ”bili” posljednju gostujuću pobjedu u prvenstvu ostvarili 28. srpnja u Varaždinu, u Zaprešić stižu bez  Nejašmića, Barryja i Caktaša, koji imaju žute kartone te bez ozlijeđenog Bradarića… Dakle, desetkovani.

Svjestan je problema i trener Damir Burić,  koji je na tiskovnoj konferenciji najavio gostovanje u Zaprešiću: ”Momčad spremno čeka gostovanje u Zaprešiću, pravo vrijeme da pokažemo pravo lice i ispravimo ono što je bilo protiv Rijeke, jedva čekamo utakmicu u Zaprešiću. Nakon Rijeke je bilo veliko razočaranje u svlačionici, momci su se povukli u sebe, ja sam im rekao da moramo pokazati karakter i zajedništvo, i mislim da će momčad dobro reagirati.”

Kako će, s obzirom na brojne probleme, izgledati vezni red Hajduka protiv Intera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Juranović neće ići na put, Bradarić je odradio samo jedan trening… i nećemo s njima riskirati. To je naša klasika, u jednoj utamici nemamo napadače, u drugoj obranu, u trećoj vezni red… Protiv Rijeke nismo našli pravo rješenje kad nam je nedostajala obrana, nadam se da sada hoćemo.”

Može li Hajduk nakon dugo vremena do pobjede u gostima?

”Bila bi to jako lijepa završna utakmica što se tiče naših gostovanja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li momčad Damira Burića igrati u Zaprešiću napadački nogomet?

” Igrali smo mi napadački i protiv Rijeke koja se branila prvih 45 minuta. Mi smo i protiv Osijeka imali posjed, napadali…. Naš problem je što nemamo napadača koji ima dobru realizaciju, koji može te naše dobre trenutke oploditi golom. Stvorila se fama oko te naše igre, ali nogometni stručnjaci koji razumiju nogomet daju nam podršku i slažu se da je to to, samo da ovako nastavimo dalje.”

Vlada li u svlačionici atmosfera zajedništva? Bojkotira li možda netko trenera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Ne… Dok sam analizirao utakmicu, ne znam je li to bilo već 3 ujutro, vidio sam da neki igrači nisu bili na nivou, ali rano ujutro dočekala me na mobitelu poruka od jednog igrača koji je odigrao katastrofalno, ispričao mi se za svoj nastup, rekao je da je bio u svim situacijama on taj koji je pogriješio. Ja sam preuzeo krivicu na sebe, sve su to pošteni momci, u svlačionici svi dišu kao jedan. Jednostavno u nekim trenucima nismo imali sreće, iako smo dominirali, zaigrali smo na sve ili ništa i u zadnjih osam do deset minuta izgubili. Mislim da smo na dobrom putu, pogotovo kad su u pitanju mladi igrač. Od Ljubića koji nije bio u konkurenciji na početku sezone, preko Čoline za kojeg je malo tko  znao, Ismajli je najbolji obrambeni igrač Albanije, Simić je postao reprezentativac Češke, Juranović Hrvatske… Mislim da smo napravili dobar posao.”

Što Burić očekuje od veznog reda na ovom gostovanju i što zapravo može ovakav Inter?

‘Mi smo protiv Rijeke morali mijenjati tri igrača u obrani, a opet smo veliki dio susreta bili dobri. Sada moramo nadomjestiti vezni red, imamo igrača, i oni koji budu dobili priliku, mislim da će biti dobri.

Čuvali su se za nas, Mazalović i još neki standardni igrači nisu igrali protiv Osijeka, dočekuju nas spremni, momčad je neugodna, Toplak radi dobar posao, mijenja sustave prema protivniku, i čeka nas teška utakmica.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burić je najavio pobjedu u Zaprešiću. Hoće li biti rezultatska katastrofa ako Hajduk ne bi u posljednja dva kola jesenskog dijela osvojio svih šest bodova?

”Naš cilj je šest bodova, dat ćemo sve od sebe za te dvije pobjede. Zaprešić će biti dovoljno težak, ali mi ćemo biti pravi kao na dosta utakmica, i ja vjerujem u moje momke.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.