Nakon debakla protiv Liverpoola Rakitić na prekretnici: Odlazi li hrvatski reprezentativac iz Barcelone?

Foto: fah

I dalje je glavna tema svih značajnijih španjolskih sportskih medija debakl Barcelone na Anfieldu od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka. Naime, nakon pobjede 3:0 u prvoj utakmici polufinala malo je tko vjerovao da će Barca primiti četiri pogotka u uzvratu. Sve je zapravo izgledalo idilično za Barcelonu prije nekoliko dana, bili su u igri za trostruku krunu, nadomak finala Lige prvaka, u kojem bi bili favoriti, a onda je uslijedilo je šok. Barcelona će ponovno uzeti španjolski naslov, vjerojatno osvojiti i Kup, no, glavni cilj ipak je bila Liga prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, iako su svi igrači Barce odigrali loše uzvrat na Anfieldu španjolski mediji na zub su uzeli hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića, ponovno je aktualiziran njegov odlazak iz Katalonije i prelazak na Apeninski poluotok. Naime, Inter je i dalje zainteresiran za hrvatskog reprezentativca. Poznati španjolski list Mundo Deportivo objavio je članak u kojem je spomenuta mogućnost Rakitićevog odlaska. Novi trener Intera, Antonio Conte, volio bi vidjeti Rakitića u svojoj momčadi, navodno bi odšteta za hrvatskog veznjaka bila oko pedeset milijuna eura.

Međutim, Rakitić je u nekoliko navrata izrazio želju za ostankom u Barceloni, više je puta poslao poruku da je u Kataloniji sretan, no, stvari se mijenjaju. Debakl protiv Liverpoola kap je koja je prelila čašu strpljenja čelnika kluba koji najavljuju promjene te rekonstrukciju momčadi. Okosnicu bi i dalje, naravno, činili Messi te Suarez. Iako su mediji i ranije ”selili” Rakitića iz Barcelona ovog puta taj odlazak, barem za sada, dok traje šok uzrokovan teškim porazom, djeluje posve realno.

Neki zamjeraju Rakitiću odlazak nakon katastrofe u Liverpoolu na feštu u Sevillu. Rakitić, koji je nekoć s velikim uspjehom igrao za istoimeni klub, fotografirao se s predsjednikom svog bivšeg kluba, nakon čega su krenule žestoke kritike na društvenim mrežama.  Postupak Rakitića naljutio je navodno i upravu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.