Nakon debakla protiv Sheriffa Dinamu, ako ispadne, neće biti lako ni u Europskoj ligi

Zagreb, 13.08.2021. - Utakmica 5. kola Prve HNL Dinamo - Gorica. Na fotografiji Luka Menalo, Francios Jacques Mouvandje. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Hrvatski prvak Dinamo doživio je debakl u doigravanju za Ligu prvaka, plavi su poraženi u prvoj utakmici u gostima kod moldavskog Sheriffa 0:3. Za prolaz u grupnu fazu Lige prvaka Dinamo će na Maksimiru u uzvratu morati pobijediti četiri gola razlike, a ako ispadnu Modri će igrati u Europskoj ligi. Neće im biti lako, iako se ne čini tako s obzirom da će biti prvi nositelj u ždrijebu skupina Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su sigurni nositelji u skupini, objavio je profesor s ekonomskog fakulteta u Zagrebu Tomislav Globan, međutim, tome unatoč mogli bi izvući opasne protivnike ako neće imati sreće. Dinamo bi u skupini Europa lige mogao igrati s predstavnicima iz Premier lige, Primere ili recimo Turske. Najteža skupina za Dinamo bila bi ona s Leicester Cityjem, Real Sociedadom i Galatasarayem.

Mogući potovi za Europsku ligu, a kako piše gol.dnevnik.hr, zasad izgledaju ovako:

Prvi nositelji Lyon, Napoli, Bayer Leverkusen, Dinamo, Lazio, Slavia Prag, Olympiacos, Monaco

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi nositelji: Braga, Celtic, Eintracht, Crvena zvezda, Leicester, Rangers, Lokomotiv Moskva, Genk

Treći nositelji: PSV, Oympique, West Ham, Real Sociedad, Betis, Fenerbahče, Malmo, Spartak Moskva

Četvrti nositelji: Sparta Prag, Rapid Beč, Galatasaray, Midtjylland, Ferencvaroš, Royal Antwerp, Sturm Graz, Brondby

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.