Nakon drame na Poljudu: Golman Intera derao se zbog VAR-a na Bebeka, trener ga potjerao u svlačionicu

Foto: fah

Kako smo već pisali Prva hrvatska nogometna liga se vratila poslije tri mjeseca prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. I odmah po povratku drama i odmah repovi oko suđenja. Naime, Hajduk je na praznom Poljudu, duboko u sudačkoj nadoknadi, svladao Inter 2:1.  Pobjednički gol zabio je Dimitrov u 97. minuti, no, gosti su ljutiti napustili travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Interovci puno toga zamjeraju glavnom sucu utakmice, no, smatraju ponajprije kako je jedanaesterac koji je dosuđen za Hajduk bio nepravedan, odnosno, da ga nije ni bilo.  Gosti iz Zaprešića smatraju da je domaća momčad do pobjede došla tako što je zabila gol za pobjedu uz prekršaj Dimitrova nad Postonjskim.

Bez obzira na sve gostujući golman, Matković, je na kraju utakmice pretjerao.  Matković je vruće glave i pun ljutnje otišao ispred VAR sobe kako bi se obračunao s glavnim VAR sucem Ivanom Bebekom. Pokušao je razjasniti sporne detalje, a bilo je vike i povišenih tonova. Na sreću, brzo su ga zaustavili suigrači i trener Ivković koji je podigao glas i potjerao svoje igrače u svlačionicu, piše portal 24 sata.

Sporni detalji koji su pregledavani VAR tehnologijom ostavili su dosta upitnika koji nisu razriješeni ni nakon završetka utakmice. I traže dodatno objašnjenje. Naime, u prvom slučaju pregledavano je najprije je li Soldo doista rukom zaustavio loptu ili ramenom, a nakon toga i je li Juranović izašao s loptom van granica terena. No sudac Zdenko Lovrić je na kraju pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatnu zbrku u cijelu ovu situaciju unio je ručnik, koji je vjerojatno golman Intera Matković ostavio pored gola, pa je dojam da je lopta daleku van granica terana, a ona se u stvari ne vidi od Juranovićeve noge. Jednako tako i kod ponovljenog kaznenog udarca, zaustavljena snimka pokazuje kako je golman Intera napravio dva koraka naprijed prije nego li je Caktaš pucao.
U drugom slučaju provjeravano je je li u akciji koja je prethodila golu Dimitrova netko od igrača Hajduka napravio prekršaj na igraču Intera koji je pao. Ni u tom detalju sudac i VAR suci nisu našli ništa sporno.

”Nije mi jasna situacija kod jedanaesterca, suci su zaustavili snimku kad je lopta bila u visini koljena, a ne kada je igrač Hajduka stopalom vratio loptu nazad. Moji igrači mi tvrde, zapravo čak mi se i kunu da je lopta bila pola metra vani. Ostale sporne situacije? Ne mogu pričati o tome, ja sam samo razmišljao kako voditi utakmicu i kako dohvatiti što bolji rezultat. Nisam ja taj koji se bavi sudačkim odlukama”, rekao je za 24 sata poslije utakmice trener Intera, Tomo Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.