Nakon samo jedne utakmice Igor Tudor našao se na udaru kritika, ‘umiješao’ se i Slaven Bilić

Foto: fah

Hrvatski stručnjak Igor Tudor nije dobro startao na klupi turskog velikana Galatasarayja, naime, osvojili su tek bod kod Rizespora, što svakako nije dobar rezultat. S obzirom na takvu činjenicu Tudor nije mogao izbjeći kritiku javnosti, a najglasniji bio je bivši dopredsjednik Abudrrahim Albayrak. Sama činjenica da se radi o ”bivšem” jasno govori zašto je on kao ”bivši” najagilniji u kritikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prva pogreška je što se Galatasaray odlučio uzeti Igor Tudora”, rekao je Abudrrahim Albayrak, koji je tako pokazao da će biti kamen u cipeli hrvatskog trenera koji će strpljivo čekati svaki kiks Galatasarayja kako bi kritizirao.

“Trenera se uvijek nađe, nije u redu što smo se posvađali s povijesnim klubom kakav je Karabükspor, a što je pritom najbitnije: trener koji ostavi momčad na pola puta ne može biti dobar za Galatasaray. Niti bili koji klub. Sam rezultat protiv Rizea čak i nije toliko važan, no drugo što ne prihvaćam je Tudorova odluka da na utakmicu ne vodi Brumu. I što sad? Vratit će ga u ekipu? Baciti na tribinu? Prošao je prijelazni rok da ga se proda. Taj se Portugalac rodio u Gvineji Bisao nije odradio dva treninga, kazao je da je ozlijeđen, Tudor ga ostavio doma. – Možda je to njegov novi način da uvede disciplinu, ali kao da je Bruma kriv za dosadašnje loše rezultate. Jednostavno, Tudor mi se ne sviđa kao trener”, nastavio je u svom stilu Albayrak.

Srećom po Tudora nisu svi negativni prema njemu, neki ima i onih koji mu vjeruju i koji smatraju da će Tudor vrlo brzo pohvatati konce u velikom klubu kakav je Galatasaray. Mnogi ispravno zaključuju kako Tudor ništa nije mogao promijeniti preko noći, istovremeno sve su oči nogometne javnosti uperene u novi veliki izazov Tudora i njegovog novog kluba, radi se o derbiju protiv sjajnog Bešiktaša, koji ima sjajnu momčad i veliku potporu te isto tako veliku priliku u pokušaju obrane naslova prvaka. U medijima je izašla informacija da je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nazvao Tudora kako bi mu čestitao na novom poslu ali mu i savjetima pomogao uoči derbija. Bilić je navodno Tudoru poručio da sve utakmice smije izgubiti osim one s Fenerbahčeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray je trenutno u drugom planu kada je u pitanju utrka za naslov prvaka, u dvoboju s najljućim rivalom Fenerom može popraviti stvar, no, taj je meč tek za dva mjeseca, dakle, u travnju. Prije toga Tudor će imati dosta problema kako bi posložio momčad za Bešiktaš i utakmice koje su prije toga na redu.

Tudorova momčad dočekuje lidera Bešiktaš, koji sada ima 7 bodova više od trećeg Galatasaraya (47-40), zaostatak nije, naravno, nenadoknadiv, međum, malo je onih koji vjeruju kako je to realno s obzirom na snagu vodeće momčadi turske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.