Nakon Lyona mnogi hvale Dinamo, no, bodova i golova još uvijek nema

Foto: fah

Dinamo je u Europi ove sezone doživio novi, peti uzastopni, poraz, na Maksimiru modri su sinoć pred 10 000 gledatelja pali od Lyona. Mnogi će reći posve očekivan poraz. I doista…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet utakmica Lige prvaka ove sezone modri nisu zabili ni pogotka, niti su osvojili bod. Lyon je teško došao do pobjede na Maksimiru, jedini pogodak gosti iz Francuske postigli su tek u drugom dijelu utakmice kada je mlada momčad hrvatskog prvaka ostala bez Ante Ćorića zbog čega su i pali u drugom poluvremenu, u kojem, za razliku od prvog poluvremena, plavi nisu bili opasni. Dinamo u nastavku utakmice nije imao ozbiljniju prigodu niti je ozbiljnije zaprijetio gostima, koji su rutinski nakon vodstva utakmicu priveli kraju. Dinamu, uz kvalitetu nedostaje i iskustvo, to se vidi.

Ne zabije li Dinamo gol Juventusu u Torinu u zadnjem kolu grupne faze moglo bi se dogoditi da modri euro sezonu završe s neslavnim rekordom bez postignutog gola, o osvojenom bodu nitko više i ne govori, teško će Dinamo baš u Torinu napraviti ono što im nije pošlo za nogom protiv Lyona ili Seville na Maksimiru. Ne postigne li pogodak u Torinu Dinamo će ući u povijest  kao tek treća momčad koja je natjecanje u skupini Lige prvaka završila bez ijednog postignutog pogotka. Prije njih to je uspjelo ekipi španjolskog Deportiva La Corune u sezoni 2004./2005. kada su Španjolci bili u skupini s Monacom, Liverpoolom i Olympiacosom, nisu zabili pogodak nikome, no, zbog dva remija osvojili su dva boda, Dinamo zasad niti jedan. Drugi  klub koji nije zabio pogodak u grupnoj fazi Lige prvaka bio je izraelski Maccabi, koji je u sezoni 2009./2010. u skupini s Bayernom, Juventusom te jakim Bordeauxom zauzeo posljednje mjesto bez osvojenog boda i bez postignutog pogotka, osim poraza od Bayerna od 3:0 za Nijemce Izraelci su svaku utakmicu, dakle, njih pet u skupini, izgubili minimalno s 1:0 i skupo prodali svoju kožu.

Podsjetimo se, Dinamo je ove sezone, a nakon utakmice protiv Lyona, primio 13 golova, dao nije niti jedan, u nekoliko navrata modri su pogodili gredu.  Posljednju utakmicu ove europske sezone na Maksimiru protiv Lyona Dinamov dječji vrtić odigrao je i najbolje, no, ni u takvim uvjetima modri nisu mogli dalje od poraza. Nakon Lyona mnogi hvale Dinamo, bodova nema, pred vratima je oproštaj protiv Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.