Nakon najlošije igre Dinama ove sezone u Ligi prvaka: Može li hrvatski prvak do europskog proljeća?

Foto: fah

Nakon najlošije igre Dinama ove sezone u Ligi prvaka i zasluženog poraza od Atalante u Milanu 2:0 uoči zadnjeg 6. kola mnogi su se okrenuli kalkulacijama. Ima li zapravo Dinamo šanse i dalje stići do europskog proljeća? Osmina finala, a posebno nakon iznenađujućeg remija (1:1) Šahtara na Etihadu protiv Manchester Cityja, čini se jako daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, uoči posljednjeg, šestog kola grupne faze Lige prvaka Šahtar ima šest bodova, Dinamo pet, Atalanta četiri boda. No, hrvatski prvak ima objektivno težak postao u posljednjoj utakmici budući da na Maksimir stiže Manchester City, koji je posljednje dvije utakmice u Ligi prvaka, protiv Atalante i Šahtara, odigrao pomalo nezainteresirano, iskoristili su to Talijani i Ukrajinci te osvojili po bod protiv favoriziranog protivnika.

Može li Dinamo napraviti isto? Kako bi donekle ostao u igri za osminu finala Lige prvaka Modri moraju dobiti City, bod na Maksimiru bio bi dovoljan za nastavak europske priče na proljeće kroz Europsku ligu samo ako Atalanta ne dobije Šahtar.  Međutim, stječe se dojam da Dinamovi igrači kako se jesenski dio sezone približava kraju padaju u formi. Očito je Modrima osminu finala Lige prvaka odnijela sudačka nadoknada u prošlom kolu kada su ispustili čak dva gola prednosti protiv Šahtara u samo nekoliko minuta.

Uoči posljednjeg kola i gostovanja na Maksimiru Manchester City osigurao je prvo mjesto u grupi i to je jedina dobra vijest za Modre večeras. Postoji mogućnost da će Guardiola u Zagreb dovesti pričuvnu momčad protiv koje bi Dinamo mogao igrati, ali ne ovaj Dinamo kakvog smo večeras vidjeli na San Siru. Ne Dinamo koji je prema vratima Atalante uputio tek jedan udarac u devedeset minuta!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugo se mjesto bore Šahtar, Dinamo i Atalanta…

Dinamo će, kako smo rekli, izboriti prolaz u osminu finala Lige prvaka ako na Maksimiru svlada Manchester City, a Šahtar ne pobjedi Atalantu. Atalanta može najviše do sedam bodova, dakle, i oni su se vratili u igru ne za samo za 3. mjesto u skupini nego i za osminu finala Lige prvaka, dakle, 2. mjesto. Gostuju kod Šahtara i Šahtar ima svoju računicu, ne smiju izgubiti od Atalante ako žele drugo mjesto.

Ako Atalanta izgubi ili remizira u Ukrajini Dinamo bi i porazom od Cityja osigurao treće mjesto i europsko proljeće.  U slučaju da Atalanta pobjedi u Ukrajini, a kako igra u posljednje vrijeme to nije nemoguće, Dinamu bod protiv Cityja, kako smo već spomenuli, nije dovoljan ni za što, pa čak ni za treće mjesto, s obzirom kako ima lošiji omjer u međusobnim utakmicama sa Šahtarom. Šahtar bi u tom slučaju ostao na šest bodova, koliko bi imali i Modri s bodom protiv engleskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša vijest, u noći loših vijesti, za Dinamo leži u činjenici da će hrvatski prvak protiv Cityja u posljednjem kolu igrati bez Dine Perića i Kevina Theophilea-Catherinea. Jako, jako nezgodna situacija, a pred vratima je jedna od najskupljih momčadi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.