Nakon novog nokauta Cro Copa kladionice promijenile priču, hrvatski borac favorit u finalu Rizinova Grand Prixa

Foto: fah

Nakon što je Mirko Filipović srušio nokautom, snažnim udarcem ljevice, estonskog gorostasa kladionice su poludjelu i potpuno okrenule ploču. Naime, opekle su se u četvrtfinalu Rizinovog Grand Prixa kada su za favorita proglasile King Moa, a dogodio se nokaut u režiji Cro Copa, kome ni u polufinalu nisu dale uvjerljivi status favorit. Poslje četvrtfinala u polufinala napokon su promijenile ploču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko je barem ako je vjerovati kladionicama favorit u finalu koje počinje oko 11.30 po hrvatskom vremenu. Naime, Mirko ima blagu prednost  s omjerom 1,70 na njegovu pobjedu, na deset kilograma težeg iranskog hrvača Aliakbarija omjer je 2,50.

Naravno, ovakav preokret na kladionicama dogodio se na osnovu svega što je Cro Cop pokazao u polufinalu te ranije u četvrtfinalu, obje je borbe dobio nokautom, dakle, Filipović se puno manje potrošio nego iranski borac koji je meč protiv Heatha Herringa jedva doveo do kraja te mu se neće biti lako oporaviti se u 80 minuta koliko ima do samog finala.

Mirko Filipović u finalu, za 50 sekundi pobijedio estonskog gorostasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski majstor borilačkih vještina Mirko “Cro Cop” Filipović plasirao se u finale Rizinova Grand Prixa u Saitami nakon što je u subotu ujutro po hrvatskom vremenu poslije 50 sekundi borbe pobijedio estonskog gorostasa Kaida “Baruta” Hoovelsona.

Baruto, koji je visok 198 cm i ima čak 180 kilograma, na početku borbe završio je u klinču sa hrvatskom legendom, a onda je Filipović udarcem koljenom u jetru nokautirao bivšeg sumo borca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu, koje je na rasporedu također u subotu oko 11.30 sati po hrvatskom vremenu, 42-godišnji Mirko Filipović će se boriti protiv 29-godišnjeg Iranca Amira Aliakbaria.

Iranski borac je bivši svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom iz 2010. godine (kategorija do 96 kg), i on je u polufinalu nakon dvije runde po pet minuta sudačkom odlukom svladao Rusa Valentina Moldavskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.