Nakon odlaska Kranjčara Sopić prijelazno rješenje?

Foto: GNK Dinamo

Nakon odlaska trenera Zlatka Kranjčara, a poslije poraza u Rijeci, zamijenio ga je pomoćni trener Dinama Željko Sopić. Već se nagađa da je Sopić zapravo prijelazno rješenje dok ne dođe netko “s imenom i prezimenom” kao “prava” zamjena za Cicu. Spominju se Srečko Katanec, Zoran Zekić, Željko Kopić, naravno, kao i uvijek govori se i o Kruni Jurčiću, bivšem treneru Dinama, koji se u Maksimiru više puta pojavljivao poput vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Podsjetimo, Željko Sopić kao glavni trener NK Rudeša u Dinamo je stigao prošlog ljeta i to na mjesto trenera B momčadi, s ekipom je ostvario peto mjesto  u Drugoj HNL uz 11 pobjeda, 10 remija i 12 poraza. Bivši veznjak povratkom Cice Kranjčara u Dinamo dobio je priliku postati jedan od pomoćnih trenera hrvatskog prvaka, radio je u tandemu s bivšim prvim trenerom modrih Marijanom Vlakom, koga neki priželjkuju za nasljednika Zlatka Kranjčara, što je u ovom trenutku malo vjerojatno.

Novi privremeni Dinamov trener najavio je utakmicu 1/16 finala Kupa ogled s Velim Vrhom, koju modri moraju dobiti, ispadanje iz Kupa poremetio bi same temelje Dinamove momčadi. Srećom po Dinamo razlika u kvaliteti je ogromna u korist prvaka Hrvatske. “Poslije svega što nam se dogodilo protiv Rijeke moramo što prije podignuti glave, jedina je terapija utakmica, prva nam slijedi s niželigašem Velim Vrhom u Kupu. Igrat će igrači koji nisu igrali protiv Rijeke.  Siguran sam da će pokazati želju i htijenje koji su potrebni da se nosi dres Dinama. To je jedino što ću tražiti od njih”, rekao je novi trener Dinama, koji je svjestan da je Dinamo kvalitetnija momčad, no poziva na oprez.  “Važno je je da pokažemo želju, vratimo što prije osmijeh na lica i da podignemo atmosferu koja je nužna jer imamo utakmice svaka tri dana. Nema vremena za plakanje, što je bilo moramo ostaviti iza nas. Trebamo koheziju, vidim već danas da su igrači malo bolje”, poruka je novog trenera Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sopić je inače u igračkoj karijeri igrao u njemačkom klubu Rot-Weiss Ahlen, odigrao je 126 utakmica i postigao 20 pogodaka, dok je u HNL-u u dva navrata igrao u Zagrebu, Slaven Belupu te Lokomotivi. Igračku karijeru završio je 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.