Nakon ‘pomora’ hrvatskog tenisa u Indian Wellsu: Slaba forma Marina Čilića i pad iz TOP 10 na ATP ljestvici!

Foto: fah

Hrvatski tenis više nema predstavnika na milijunskom BNP Paribas Open turniru tenisačica i tenisača u američkom Indian Wellsu, nakon što je u noći s nedjelje na ponedjeljak 19-godišnji domaći igrač Taylor Fritz u 2. kolu pobijedio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića sa 4-6, 7-5, 6-4 za dva sata i 17 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz kao poraz, naravno, ne bi bio ništa posebno strašan, jer u sportu i nema ”strašnih” poraza, da nije nekoliko neugodnih sitnica za najboljeg hrvatskog tenisača. Nećemo govoriti o ”strahotama”, ali ćemo govoriti o neugodnostima.  Naime, Marin u prvim mjesecima 2017. godine igrao potpuno izvan forme, što će se od idućeg ponedjeljka i vidjeti na novoj ATP ljestvici.

Podsjetimo, prošle godine Marin je ostvario najbolji rezultat, kad se probio do četvrtfinala Indian Wellsa, s obzirom na rani poraz ove godine jasno je što će to značiti. Najbolji hrvatski tenisač puno je očekivao od američke turneje.

Ovisno o rezultatima drugih tenisača, naš najbolji tenisač bi nakon turnira u Indian Wellsu mogao ponovno napustiti Top 10 društvo, što je logična posljedica ovogodišnjih rezultata. Naime, Marin je u dva i pol mjeseca nove sezone odigrao samo 11 mečeva i ostvario tek pet pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je nakon poraza u finalu Davis Cupa protiv Španjolske odlučio uzeti mali predah od reprezentacije kako bi se pripremio što bolje moguće za velike turnire koji slijede u 2017. Međutim, Australian Open prošao je nezapaženo za najboljeg hrvatskog tenisača, rane hrvatskog tenisa u Australiji na najbolji način zaliječila je sjajna Mirjana Lučić-Baroni, koja je stigla do polufinala. Ove sezone hrvatske tenisačice, Ana Konjuh i Mirjana Lučić posebno igraju puno bolje, a onda su, naravno, u više u centru medijske pozornosti, od Čilića, Borne Ćorića, Dodiga ili Ive Karlovića, svi oni ispali su na samom početku velikog turnira u Indian Wellsu. Hrvatski je tenis u Indian Wellsu, turniru koji je prije nekoliko godina osvojio legendarni Ivan Ljubičić, doživo potpuni debakl. Tek jedna pobjeda, Donne Vekić.

Naravno, to ne znači kako je vrijeme za uzbunu, moguće je da se radi o spletu nesretnih okolnosti, iako se kod Čilića iz zrakoplova vidi loša forma, što je i pokazao u nedavnom meču protiv Rafaela Nadala kada ga je Španjolac ”razbio”.

Treba konstatirati da se tako nešto već dugo nije dogodilo, veliki broj naših igrača i igračica na jednom turniru i gotovo svi poraženi u prvim mečevima.  Hrvatski tenisači i tenisačice ove su godine, velikim ambicijama unatoč, tek nastupili u Indian Wellsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Indian Wellsa na redu je novi veliki turnir u Americi iz Masters serije, i nova prilika za povratak samopouzdanja ali i za uspon na WTA, odnosno ATP ljestvici ili novi pad. Približavaju se i dva glavna teniska događaja godine koja gotovo idu jedna za drugim, Roland Garros te odmah nakon Wimbledon. Marin Čilić je prošle godine u Wimbledonu stigao do četvrtfinala gdje je poražen od Federera iako je najboljeg igrača svih vremena imao u svojim rukama, prednost 2:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.