Napad na paradi pobjednika Super Bowla: Ubijena žena, deseci ranjenih

super bowl
Foto: snimka zaslona

U napadu u Missouriju na kraju pobjedničke parade Kansas City Chiefsa, koji su osvojili ovogodišnji Super Bowl, poginula je jedna osoba, a dvadesetak ljudi je ranjeno. Među ranjenima su i djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam je osoba zadobilo ozljede opasne po život, sedam ih je teško ozlijeđeno i njihove ozljede bi također mogle opasne po život, a ozljede djece su takve da se očekuje da će se svi oporaviti.

> Super Bowl: Kansas City Chiefsi obranili naslov NFL prvaka

Policija je priopćila da je uhitila trojicu osumnjičenih za povezanost s pucnjavom. Još nije poznat motiv, no izvor iz policije rekao je za CBS da je pucnjava, po svemu sudeći, bila rezultat svađe koja je prerasla u nasilje i da nije riječ o terorizmu.

Istražuje se motiv i prikuplja fizičke kao i digitalne dokaze te su zamolili sve svjedoke ili pojedince koji imaju informacije da kontaktiraju policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se odvilo zapadno od Union Stationa, željezničke postaje u centru Kansas Cityja, gdje je parada završila oko 14 sati po lokalnom vremenu.

“Izašli smo kao i svi u Kansas Cityju koji su htjeli proslaviti. Bio sam ondje sa svojom ženom i sa svojom majkom. Nikada ne bih pomislio da ćemo mi, zajedno s igračima Chiefsa, zajedno s navijačima, stotine tisuća ljudi, danas biti prisiljeni bježati da bismo se spasili”. kazao je na konferenciji za medije gradonačelnik Kansas Cityja Quinton Lucas.

Oglasili se klub i igrači

Priopćenjem za javnost oglasili su se i Kanzas City Chiefs i poručili da su istinski ožalošćeni nasiljem na pobjedničkoj paradi, a dodali su i da su igrači, treneri i osoblje te njihove obitelji evidentirani i sigurni.

epa11153647 Kansas City Chiefs players during the NFL Super Bowl LVIII Victory Parade for the Chiefs in downtown Kansas City, Missouri, USA, 14 February 2024. The Chiefs defeated the San Francisco 49ers in the NFL’s Super Bowl LVIII in Las Vegas, Nevada, 11 February 2024. EPA/DAVE KAUP

Travis Kelce, član tima, napisao je na društvenim mrežama da mu je srce slomljeno zbog tragedije koja se dogodila, a njegov kolega igrač Marquez Valdes-Scantling poručio je da želi stupiti u kontakt s mladim žrtvama pucnjave: “Želim biti siguran da su dobro. Volio bih im pomoći na bilo koji način i nabaviti im stvari koje bi im pomogle pri oporavku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.