Napušta li Nikola Vlašić Rusiju i odlazi li u Napoli, koji se navodno zanima i za Josipa Brekala?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Nikola Vlašić, jedna je od najvećih nada hrvatskog nogometa, zapravo nogometaš koji je već tu, u nekoliko je navrata pokazao da može biti ključni čovjek momčadi izbornika Zlatka Dalića. U moskovskom CSKA odradio je sjajnu sezonu, u 37 utakmica zabio je 13 i namjestio sedam golova. Naravno, zahvaljujući takvim igrama postao je zanimljiv mnogim klubovima, pa i onim bogatijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport Napoli navodno želi Vlašića kao zamjenu za Brazilca Allana. Everton navodno želi Allana, koji je u pet godina odigrao čak 219 utakmica za Napoli. Carlo Ancelotti, menadžer Evertona, navodno je blizu da Allana dovede u Englesku.  S druge strane trener Napolija, Gattuso, pomlađuje momčad te bi dolaskom 22-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, Nikole Vlašića, iz CSKA, trend pomlađivanja bio uspješno nastavljen s obzirom da je Napoli već angažirao Victora Osimhena, mladog (21) bivšeg napadača Lillea.  Uostalom, Vlašićev agent Tonči Martić nedavno je uspješno poslovao s Napolijem te je, kako smo već spomenuli, dogovorio transfer Victora Osimhena iz Lillea, hit napadača iz francuske lige, sada eto navodno Napoliju nudi Nikolu.

Reakcija Napolija je navodno bila pozitivna te je sada postalo poznato koliko je Napoli spreman ponuditi. Riječ je 20 milijuna eura odštete uz, dakako, neke bonuse koji bi ovisili o učinku hrvatskog reprezentativca u Napoliju.

Podsjetimo, Vlašića je moskovski CSKA u ljeto 2018. godine doveo na posudbu iz Evertona, a prošlog je ljeta otišao i korak dalje te ga je otkupio  za 15,7 milijuna eura. Ovim bi poslom s Napolijem zaradio na našem nogometašu. Kako smo već spomenuli poslije sjajne sezone, a tijekom nje je postao i standardni reprezentativac svjetskih doprvaka, Nikoli je znatno porasla cijena te sada, unatoč korona krizi, po Transfermarktu vrijedi 22 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, navodno je Napoli, prema pisanju Kickera, zainteresiran i za još jednog Hrvata – Josipa Brekala, igrača Wolfsburga, a Brekalo i Vlašić su zapravo vršnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.