Naslov za zelenim stolom: Jesu li igrači Juventusa uopće imali izbora?

Foto: fah

Italija je i dalje jedno od žarišta pandemije koronavirusa. Preko 80 000 ljudi je zaraženo, dok je od posljedica zaraze preminuo više od 13 000 Talijana. Bez obzira na takvu situaciju u susjednoj zemlji i dalje traju rasprave glede nastavka nogometne sezone, nogomet je u Italiji puno više od sporta…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pandemije Serie A je privremeno prekinuta nakon 26. kola, do kraja prvenstva je 12 utakmica, a prvo mjesto drži Juventus s minimalnom prednošću ispred Lazija, koji ima bod manje, na trećem je mjestu Inter Marcela Brozovića, koji za Juventusom zaostaje devet bodova, a ima i utakmicu manje, čini se kako je milanski klub već izgubio bitku za Scudetto.

Mnogi smatraju kako je kriza u Italiji najteža od vremena Drugog svjetskog rata, dnevno umire stotine ljudi, a stručnjaci tvrde kako je pandemija dosegla svoj vrhunac na Apeninskom poluotoku. Kako u takvoj situaciji nastaviti natjecanje u Serie A i kada? Jedan od prijedloga za završetak sezone je i taj da se prvenstvo prekine te da  prvak 2019./2020. bude onaj koji trenutno vodi na ljestvici, a to je Juventus, dok će se sudionici europskih kupova dobiti na osnovu trenutnog plasmana klubova.

Tome se usprotivio Juventus, koji je poslao poruku da ne želi naslov za zelenim stolom.  Glede Lige prvaka, torinski klub nije daleko od ispadanja s obzirom na gostujući poraz od Lyona od 1:0, a nastavak Lige prvaka će se igrati bez nazočnosti gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se talijanskom prvenstvu, naime, Juventus želi lov na deveti naslov zaredom, ukupno 36., nastaviti na nogometnim travnjacima, kad god to bilo, a ne za zelenim stolom, što je i očekivano. Naime, bez obzira na Lazio, koji je samo bod iza Juventusa, aktualni talijanski prvak je i dalje najjača talijanska momčad i veliki favorit. Uostalom, naslov osvojen za zelenim stolom izazvao bi brojne kontroverze, o tome bi se govorilo godinama nakon što ova kriza jednom prođe.

Podsjetimo i na igrače Juventusa koji su se zbog pandemije koronavirusa odrekli plaća do kraja lipnja, a što je dobar dio Talijana pozdravio.  Tim su potezom spasili radna mjesta zaposlenicima u klubu te su klubu uštedjeli 90 milijuna eura. Postavlja se pitanje jesu li imali izbora? Jedno je plaća, a posve drugo ono što proizlazi iz ugovora, koje će, prije ili poslije, većim dijelom biti ispunjeno. Uostalom, brojni zaposlenici u Juventusu, koji je jedan divovski kolektiv, ogromna mašinerija, su u klubu kako bi omogućili igračima da im ne nedostaje ni ”ptičjeg mlijeka.” Da nema njih kako bi klub poput Juventusa uopće funkcionirao? Igrači sasvim sigurno ne bi obavljali posao tzv, običnih radnika. Prije ili poslije život se mora vratiti u normalu, a s njim na posao oni koji rade za one koji imaju nemjerljivo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.