Nastavak sage: La Liga promptno odgovorila Messiju…

epa08550709 FC Barcelona's Leo Messi celebrates after scoring a goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and CA Osasuna held at Camp Nou Stadium, in Barcelona, Spain, 16 July 2020. EPA/Alberto Estevez

Argentinac Lionel Messi i dalje je očito odlučan u namjeri da napusti Barcelonu, očekivalo se da će se danas obratiti javnosti video porukom, umjesto toga njegov otac Jorge obratio se pismom – La Ligi. I dobio je kratak, ali jasan odgovor.  La Liga se očito žestoko zalaže za to da igrač kao što je Messi nastavi igrati nogomet u njihovoj ligi, što je posve razumljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, u pismu La Lige, objavljenom danas u sjedištu Saveza u Madridu, navodi se da ostaju pri svom ranijem stajalištu te smatraju da Messi, i to oba Messija, Jorge i Lionel, analiziraju ugovor izvan konteksta te daleko od njegovog doslovnog značenja.

Lionel Messi je odlučan u namjeri da napusti Barcelonu, a Barcelona ga želi zadržati klauzulom od 700 milijuna eura.

Podsjetimo, Jorge Messi, otac Lionela Messija, uputio je pismo vodstvu La Lige kao odgovor na nedavne tvrdnje da njegov sin ne može napustiti klub osim ako netko plati 700 milijuna eura odštetne klauzule. Naravno da to nitko neće i ne može platiti, ne za jednog igrača, ma kako se on zvao. Dakle, otac Lionela Messija i dalje tvrdi kako njegov sin može otići besplatno te da je La Liga iznijela netočne informacije kada je nedavno stala na stranu katalonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znamo koji je ugovor onaj koji su analizirali u La Ligi i na kojim su osnovama zaključili da je isti ugovor s ‘klauzulom o raskidu’ primjenjiv u slučaju da je igrač odlučio tražiti jednostrani raskid istog, s učinkom od kraja sportske sezone 2019/20”, navodi se, između ostaloga,  u pismu kojeg je potpisao Jorge Messi, otac Lionela Messija.

”To je zbog očite pogreške s Vaše strane. Dakle, kako je doslovno rečeno u odredbi 8.2.3.6. ugovora potpisanog između kluba i igrača, ova naknada neće se primjenjivati kada raskid ugovora jednostranom odlukom igrača stupi na snagu od kraja sportske sezone 2019/20. Bez obzira na druga prava koja su uključena u ugovor i koja izostavljate, očito je da odšteta od 700 milijuna eura, predviđena u prethodnoj točci 8.2.3.5, uopće nije primjenjiva”

Ukratko, Messijeva ekipa tvrdi jedno, La Liga i Barcelona nešto posve drugo. Ako ostanu pri svome sve strane presuditi bi mogao sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je realno? Demotiviran i ljut Lionel Messu ostao bi još godinu dana, a onda bi idućeg ljeta potpuno slobodan otišao u Manchester City, u klub u kojem silno želi ići, ima navodno čak 500 milijuna eura za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.