Navijač Valencije dobio statuu na stadionu kluba

Foto: fah

Navijač španjolskog nogometnog prvoligaša Valencije Vicent Navarro Aparicio dobio je na tribinama stadiona Mestalla brončanu statuu kao zahvalu što je godinama dolazio na utakmice ‘Šišmiša’ premda je izgubio vid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vicent Navarro je sa 54 godine izgubio vid zbog odvojene mrežnice, međutim to ga nije zaustavilo i više od deset godina dolazio je na Mestallu na svaku domaću utakmicu svog kluba doživljavajući igre “Šišmiša” na drugačiji način.

Prije dvije godine Navarro je preminuo u dobi od 89 godina, a klub mu se odužio na sjajan način. Na mjestu na kojem je sjedio, 15. red, sjedalo 165, postavio je brončanu statuu, te ispisao njegov ime kako bi on zauvijek ostao dio Mestalle i Valencije.

“Kada je sa 54 godine izgubio vid nije bilo nikakve dvojbe hoće li nastaviti odlaziti na utakmice. Moj otac je živio u igrama Valencije i uživao je u atmosferi Mestalle,” kazao je njegov sin dodavši: “Sada je postao simbol koji predstavlja sve one koji osjećaju i podupiru Valenciju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencija je ove sezone osvojila španjolski Kup pobijedivši u finalu Barcelonu, u prvenstvu je završila na četvrtom mjestu, dok je u Europskoj ligi dogurala do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.