Hrvatski navijač neće biti izručen Grčkoj: ‘Ne bi mu se mogla jamčiti temeljna ljudska prava’

Foto: fah

Županijski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu odluku kojom se odbija zahtjev za izručenje jednog hrvatskog državljanina koji je sudjelovao u neredima u Grčkoj, a tijekom kojih je ubijen jedan grčki navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski sud u Zagrebu odbio je grčki zahtjev kojim se traži izručenje hrvatskog državljanina koji je sudjelovao u neredima u Grčkoj tijekom kojih je ubijen jedan navijač. Grčka je izručenje tražila temeljem europskog uhidbenog naloga, a sada ima pravo na žalbu.

> BBB idu pred sud: Tereti ih se za 11 kaznenih ili prekršajnih djela

“Odluka još uvijek nije napisana i nemamo obrazloženje tako da ne mogu ništa dublje govoriti o razlozima. Načelno, dopuna koju je Grčka uputila Hrvatskoj ne sadrži dovoljno elemenata iz kojih bi se dalo zaključiti da bi se u Grčkoj hrvatskim državljanima jamčila temeljna ljudska prava i slobode koje su propisana zakonskim odredbama i konvencijama”, rekao je Karlo Blažan, odvjetnik osumnjičenog, piše dnevnik.hr.

Podsjetimo, odluke o izručenjima ranije su odgođene jer je Županijski sud od Grčke zatražio dodatnu dokumentaciju temeljem koje se traže izručenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra se u Zagrebu nastavljaju ročišta za još dvojicu hrvatskih državljana, a očekuje se još jedno koje će se održati u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.