NBA: Bogdanović bez učinka, Rudež na klupi

Foto: fah

Bojan Bogdanović je u porazu Brooklyna na gostovanju u Miamiju (84-88) ostao bez poena za sedam i pol minuta, dok je Damjan Rudež još jednom s klupe za pričuve gledao kako njegova Indiana gubi (87-88), ovoga puta gostujući kod LA Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u subotu na gostovanju u Houstonu doživjeli najteži poraz u posljednjih pet godina, s čak 36 koševa razlike, košarkaši Miamija oporavili su se dovoljno brzo te u nedjelju na svom parketu svladali Brooklyn Netse s 88-84, ponajviše zahvaljujući veteranu Dwyaneu Wadeu. On je postigao 10 od posljednjih 12 poena Heata te završio dvoboj s 25 koševa, sedam asistencija i šest skokova. Chris Bosh je s 26 poena bio najbolji strijelac utakmice.

Strijelce Brooklyna predvodio je Joe Johnson s 19 koševa, a Brook Lopez je postigao 16. Bojan Bogdanović je odigrao sedam i pol minuta te za to vrijeme ostvario jedan skok i promašio jedan šut za tricu.

Kobe Bryant je postigao posljednjih devet poena LA Lakersa u tijesnoj domaćoj pobjedi (88-87) nad Indianom, a utakmicu je završio s 20 koševa, šest asistencija i šest skokova. Bryant je pobjednički koš postigao 12 sekundi prije završetka utakmice, a košarkaši Indiane loše su izveli posljednju akciju i nisu došli u priliku ugroziti pobjedu Lakersa kojom su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Uz Bryanta, najbolji strijelac domaće momčadi bio je Nick Young s 22 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goste je s 19 koševa predvodio C. J. Miles, a Donald Sloan je uz 16 poena imao devet asistencija i sedam skokova. Odlukom trenera Franka Voegela Damjan Rudež je i sedmu utakmicu zaredom ostao na klupi Pacersa.

Cleveland Cavaliersi su u nedjelju na svom parketu spoznali koliko je teško igrati bez LeBrona Jamesa, kad su s druge strane najbolje momčadi lige, a Dallas zasigurno spada u taj krug. Mavericksi su se prošetali do uvjerljive pobjede 109-90. Ujednačenu momčad Dallasa s 20 koševa je predvodio Monta Ellis, Nowitzki je ubacio 15, a čak trojica igrača po 14 poena: Parsons, Chandler i Barea. Kevin Love je s 30 poena i 10 skokova bio jedini raspoloženi igrač domaće momčadi za koju u posljenjoj četvrtini nije igrao ni Kyrie Irving zbog bolova u leđima.

Toronto je do nedavno bio vodeća momčad Istočne konferencije, a onda su Raptorsi zaredali s porazima. U nedjelju su izgubili u Phoenixu (125-109) te prvi put ove sezone nanizali tri neuspjeha. Eric Bledsoe je postigao 20 koševa uz osam asistencija, a Goran Dragić i Isaiah Thomas su dodali po 18 poena i tri asistencije svaki za uvjerljiv trijumf Sunsa. Za goste je Jonas Valančiunas postigao 21 koš, a Kyle Lowry završio dvoboj s 19 poena i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća Atlanta (25-8) Raptorsima i Bullsima (24-10) sada bježi za jednu pobjedu, ali Hawksi su odigrali jednu utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.