NBA: Denis Schroder spriječio veliki povratak Pacersa u Atlanti, vrlo dobar učinak Marija Hezonje

Foto: fah

Bojan Bogdanović je predvodio veliki povratak Indiane na gostovanju u Atlanti od 22 koša zaostatka na početku četvrte četvrtine do samo dva poena minusa (99-101) na ulazu u posljednju minutu, ali se Pacersima tada ispriječio njemački reprezentativac Denis Schroder i sa pet uzastopnih koševa spriječio veliki preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je odigrao odličnu utakmicu, pogotovo se to odnosi na zadnju četvrtinu u kojoj je postigao 17 od svojih 26 koševa (šut 10/17) te svih pet trica (šut 5/7) koje je ubacio u ovom dvoboju, ali nije bilo dovoljno za potpuni preokret.

Atlanta je vodila većim dijelom utakmice, na početku četvrte četvrtine imala 22 koša prednosti, a kad im je u završnici utakmice ipak voda došla do grla, Hawkse je spasio Schroder te sa dva uzastopna polaganja i jednim pogođenim slobodnim bacanjem zapečatio pobjedu. Njemački razigravač je devet od svojih 14 koševa ubacio u posljednjih šest minuta utakmice, a dodao je pet asistencija i pet osvojenih lopti. John Collins sa 16 poena te Taurean Prince i Dewayne Dedmon sa po 15 koševa svaki bili su najbolji strijelci domaćih.

Uz Bogdanovića najbolji kod Pacersa bili su Victor Oladipo sa 22 koša, pet skokova, pet asistencija i šest osvojenih lopti te Lance Stephenson sa 18 poena. Domantas Sabonis je spojio 14 koševa i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacersima je ovo drugi uzastopni poraz na započetoj gostujućoj turneji od četiri utakmice. Atlanta (19-43) se pobjedom maknula sa zadnje pozicije na Istoku, koja sada pripada Orlandu (18-43) nakon domaćeg poraza 117-104 od Toronta, vodeće momčadi Istočne konferencije.

Mario Hezonja je dao vrlo dobar doprinos s klupe. Samo 19 minuta mu je bilo potrebno za 17 koševa, čime je podijelio naslov najboljeg strijelca Magica sa Evanom Fournierom. Toronto je pobjedu zapečatio u posljednjih pet minuta utakmice u kojima je briljirao novak Pascal Siakam ubacivši osam od svojih 14 koševa. Strijelce Raptorsa predvodili su DeMar DeRozan sa 21 i Kyle Lowry sa 17 koševa.

Orlandov niz od sedam uzastopnih poraza nije trenutno najduži u NBA ligi, jer ih je Memphis nakupio 11, a posljednji su doživjeli pred svojim navijačima od Phoenixa (110-102) za koji su Devin Booker (34) i Josh Jackson (29) kombinirano ubacili 63 koša. Dragan Bender je bio u početnoj petorci Sunsa i za 34 minute postigao sedam koševa uz pet skokova, jednu asistenciju, jednu osvojenu loptu i dvije blokade. Elfrid Payton je ubacio 19 poena i imao 10 asistencija. Već prema običaju, kod Grizzliesa je najbolji bio Marc Gasol sa 22 koša i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što ne staje Memphisov gubitnički niz, tako ni Houston ne prestaje nizati pobjede. Rocketsi su ih nanizali 14, a u Los Angelesu su protiv Clippersa slavili sa 105-92 dominiravši utakmicom. James Harden je postigao 25 koševa, a Eric Gordon i Clint Capela po 22 svaki, s time da je Švicarac dodao i 14 skokova. Kod Clippersa je najbolji bio Tobias Harris sa 24 koša.

New Orleans je također u velikom zamahu, a do sedme uzastopne pobjede Pelicansi su stigli nadoknadivši 15 poena zaostatka sa sredine treće četvrtine na gostovanju u San Antoniju. U konačnih 121-116 Athony Davis je ugradio 26 koševa i 15 skokova, a Jrue Holiday je postigao 25 poena, dok su još petorica igrača bili sa dvoznamenkastim učinkom. Najbolji strijelci San Antonija bili su Rudy Gay sa 19 i Dejounte Murray sa 18 koševa. Spursi su u prvom poluvremenu ostali bez LaMarcusa Aldridgea koji je ozlijedio skočni zglob, a na početku treće četvrtine je zbog svađe sa sucima isključen i domaći trener Gregg Popovich.

Najuzbudljiviju završnicu odigrali su Dallas i Oklahoma City. Utakmica je odlučena u produžetku, u koji je domaća momčad ušla zahvaljujući snalažljivosti centra Dwighta Powella koji je nakon skoka u napadu sa zvukom sirene pogodio za okruglih 100-100. Posljednji koš na utakmici bio je djelo Russella Westbrooka, koji je 38 sekundi prije kraja produžetka položio uz osobnu pogrešku, a potom i pogodio bacanje za 111-110. Dallas je imao zadnju akciju za pobjedu, ali je Dennis Smith Jr. promašio težak šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Westbrook je sa 30 koševa, 11 skokova i sedam asistencija vodio OKC do pobjede. Paul George je ubacio 23 poena uz 11 skokova i šest asistencija. Kod Dallasa su najefikasniji bili Harrison Barnes sa 26 i Dwight Powell sa 21 košem. Dirk Nowitzki je postigao 12 poena i postao šesti igrač u povijesti NBA lige, koji je prošao granicu od 31.000 koševa u karijeri.

Golden State Warriorsi su slavili sa 109-101 na gostovanju u Washingtonu ponajviše zahvaljujući Kevinu Durantu sa 32 koša i Stephenu Curryju koji je ubacio 25. Draymond Green je postigao 11 koševa, ali se istaknuo sa 11 asistencija. Najbolji kod Wizardsa bio je Otto Porter sa 29 koševa i 10 skokova.

Boston je pred svojim navijačima s uvjerljivih 134-106 nadigrao Charlotte, a najbolji kod Celticsa bio je Kyrie Irving sa 34 koša. Još šestorica igrača Bostona bili su sa dvoznamenkastim učinkom, jer je trener Brad Stevens mogao dobro raspodijeliti minutažu pa su igrači s klupe doprinijeli sa 61 košem. Kemba Walker je predvodio Hornetse sa 23 koša, a Dwight Howard je ubacio 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.