Ne želi šutjeti: Pobuna portugalskog izbornika zbog propusta u organizaciji

epa11398299 Portugal head coach Roberto Martinez (R) reacts during the international friendly soccer match Portugal vs Croatia, in Oeiras, Portugal, 08 June 2024. EPA/RODRIGO ANTUNES

Portugal je na ovom Europskom prvenstvu krenuo kako se i očekivalo, iako ne briljiraju, s dvije pobjede. Osigurali su prvo mjesto u skupini, nakon toga vjerojatno će glavni igrači dobiti poštedu uoči nokaut faze. No, izborniku Portugala Robertu Martinezu dosta je šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrčavanja navijača na travnjak tijekom utakmica

Iako je Njemačka vrlo organizirana država, no na Euru ima dosta propusta baš vezanih za samu organizaciju, prije svega se to odnosi na događanja tijekom utamica. Naime, dosad je bilo slučajeva da tijekom utakmice navijači upadaju na teren, a posebno se to događalo na utakmici Portugal – Turska zbog čega Martinez više nije htio šutjeti.

Naime, više je navijača utrčalo na teren, uključujući i jednog dječaka. Bilo je utrčavanja u teren i u samoj završnici susreta igranog na stadionu u Dortmundu. Dakako, navijačima je glavna meta jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo. Čak je i sam Ronaldo je izgubio živce te je odbio fotografirati se s jednim agresivnim navijačem. Zaštitari su izbacili s terena navijača, a te scene nisu bile nimalo ugodne, kako navijačima na tribinama, tako i samim igračima.

Izbornik Portugala, kako smo već spomenuli, pobunio se poslije meča kojeg su Portugalci riješili sa 3:0 .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve ovo je zabrinjavajuće jer smo danas imali sreće da su namjere navijača bile dobre. Svi volimo fanove koji prepoznaju velike zvijezde i gledaju ih kao idole.

S tim se svi slažemo. Ali što da su te namjere bile loše? Postoje vrlo, vrlo teški trenuci. Igrači su izloženi i onda moramo biti oprezni. Mislim da se ovo ne bi trebalo događati na nogmetnom terenu. Dosta je osiguranja i zaštitara i to se ne bi smjelo događati. I vjerojatno bismo trebali poručiti navijačima da to nije pravi način. Za nadati se da će se mjere pooštriti u budućnosti. Nije dobro imati igrače tako izložene kada ljudi istrče na teren”, poručio je portugalski izbornik.

UEFA i dalje šuti te odbija komentirati žalopojke nekih izbornika, prije svih izbornika Portugala. Organizatori su svjesni propusta te će u ostatku turnira morati mijenjati neke stvari budući da Martinez sigurno neće biti ni prvi ni posljednji koji se pobunio. Vrijeme će pokazati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.