Tko iz tabora Vatrenih ‘određenom dijelu medija servira informacije’?

Foto: fah

U dijelu ”hrvatskih” medija, ali i kod navijača pogotovo, počelo se postavljati pitanje tko iz tabora Vatrenih određenom dijelu medija servira najnovije informacije, pa tako i one vezane uz ”TOP SECRET”, odnosno, sastav koji bi se u ponedjeljak trebao suprotstaviti Italiji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontakti diljem Europe

Naravno, ovo ”TOP SECRET” shvatite malo karikirano, ali u svakom slučaju izborniku Daliću nije baš milo kad mu iz stožera, iz svlačionice, cure informacije pred utakmicu godine protiv protivnika koji nikad Hrvatsku nije bacio na koljena. No, ovog puta bod vjerojatno neće biti dovoljan, isto tako, glede curenja informacija nije to od jučer, odnosno događa se to već jedno dulje vrijeme. Dio medija u Hrvatskoj već je pisao o tome, žaleći se da je drugi dio medija zapravo privilegiran.

Kako su hrvatski reprezentativci svjetske zvijezde koje igraju u najboljim svjetskim klubovima tako su uspostavili i brojne kontakte s najpoznatijim europskim novinarima te medijskim kućama. Ne čudi stoga nagađanje koje se pojavilo u dijelu medija koji zapravo smatraju da neki od igrača pričaju s novinarima malo više nego što bi trebali.

Tko je pogodio – vidjet ćemo

Na talijanske medije u ovom slučaju misli, a sve što su oni pogodili, ako jesu, pogodili smo i mi, ako jesmo. ”I ćorava koka pronađe svoje zrno”, dakle, ponekad se isplati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo kako su se talijanski mediji raspisali o planu koji izbornik Zlatko Dalić priprema za Italiju. Je li to baš potrebno? Naime, obje se reprezentacije dobro poznaju te tajni zapravo i nema. Tko koga može iznenaditi?

Podsjetimo, uoči posljednje i odlučujuće utakmice protiv Italije Hrvatska ima tek jedan osvojeni bod uz vrlo lošu gol razliku, minus tri, Italija, s druge strane, ima tri boda i nula gol razliku, Talijanima je za prolaz u osminu finala dovoljan bod. S bodom Italija bi završila na drugom mjestu. Španjolska je osigurala s dvije pobjede osminu finala i prvo mjesto u skupini. Potpuno zasluženo.

Corriere dello Sport

Dalić, navodno, priprema promjene, a o čemu smo već pisali, za susret s Italijom. Nije trebao biti genij te shvatiti kako će izbornik na klupu poslati Ivana Perišića te Marcela Brozovića, oba hrvatska igrača nažalost, nisu potupno spremna za susret intenziteta kakav se očekuje u Leipzigu u ponedjeljak. Talijanski medii ne štede bivšeg igrača Intera, Brozovića, posebno se to odnosi na Corriere dello Sport

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako bismo naveli ‘flop pet‘ igrača na Euru, Brozović bi sigurno završio u tom bazenu. Grozno je igrao protiv Španjolske, a nasuprot Albanije je čak bio i iritantan. Izbornik Dalić ga je zamijenio na poluvremenu, tada je otkrio bolju verziju Hrvatske”, piše talijanski medij. Ivan Perišić tek je u završnoj fazi oporavka od teške ozljede te ni on nije spreman za ozbiljnu utakmicu. U to smo se uvjerili protiv Albanije, nije to ”onaj”, stari Perišić, šilo s lijevog krila.

Promjene…

U igru će, kako smo već pisali Mario Pašalić, igrač Atalante. Trebao bi igrati na mjestu lijevog krila umjesto Lovre Majera, koji je briljirao u pripremnim utakmicama, no na Euru se nije proslavo. Međutim, tko jeste? Gvardiol će se vratiti na lijevi bok, baš kao protiv Španjolske, stoperski par bi trebali biti Šutalo – Pongračić. Erlić ostaje na klupi?  Hrvatski stoper, a posebno se to odnosi na Josipa Šutala, izgledaju vrlo loše na ovom turniru.

U igru će, po prvi puta od prve minute, mladi Luka Sučić, dok u napadu izbornik ima dvojbu Budimir ili Petković. Na desnom boku umjesto Juranovića ponovno će u igru igrač Bayer Leverkusena Josip Stanišić, koji je igrao sa Španjolcima u prvom susretu Vatrenih na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađanja – kako i tko protiv Italije za osminu finala Eura?

Sastav Hrvatske prema talijanskim medijima, ali i prema onome što je Narod.hr već pisao, trebao bi izgledati ovako: Livaković; Gvardiol, Šutalo, Pongračić, Stanišić – Modrić, Kovačić – Kramarić, Sučić, Pašalić – Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.