Nedjeljni polumaraton najveća je sisačka sportska priredba ove godine

Foto: fah

Sa gotovo 600 sudionika, nedjeljni polumaraton bit će najveća ovogodišnja sportska priredba u Sisku, kojeg je udruženje ACES Europe iz Bruxsellesa proglasilo Europskim gradom sporta za 2019. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je na konferenciji za novinare rekao predsjednik AK Sisak Josip Mrgan, pripreme za tu veliku i zahtjevnu atletsku priredbu traju već godinu dana. Staza polumaratona dužine 21 kilometar, kao i utrke na 5 kilometra, vodi gradskim ulicama i povezat će najznačajnije gradske povijesne spomenike. Dosad je za utrke prijavljeno 570 trkača, ali prijave još nisu zaključene. Mrgan je spomenuo i dobru suradnju sa zagrebačkim AK Sljeme, koji je Siščanima pružio dragocjenu logističku pomoć.
Budući da se radi o prvoj priredbi takve vrste, organizatore je iznenadio velik odaziv trkača, koji osim iz svih krajeva naše zemlje, dolaze iz Slovenije, BiH, Srbije, Austrije i Njemačke. Golemu pomoć u organizaciji atletičarima je pružio Grad Sisak, a gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je pozvala svoje sugrađane da se poprate ovu priredbu, te da se pokažu kao dobri domaćini. Dogradonačelnik i predsjednik sisačke Zajednice sportskih udruga Marko Krička, zahvalio je svima uključenima u organizaciju, vatrogascima, policiji, Gradskom društvu Crvenog križa, Turističkoj zajednici i svima drugima. Ujedno je građane zamolio za razumijevanje, zbog posebne regulacije prometa u vrijeme utrka. Ujedno je najavio skorašnje potpisivanje ugovora sa Središnjim uredom za sport o izgradnji atletske staze na Gradskom stadionu, što će biti dodatni poticaj razvoju atletike.
Član Organizacijskog odbora i poznati maratonac Drago Miličić je napomenuo kako su organizatori za sve sudionike u ukupno 10 kategorija utrka, pripremili finišersku medalju i startne pakete, te tombolu. U nedjelju, 26. svibnja start polumaratona bit će u Ulici S. i A. Radića u 10 sati, a utrke na 5 kilometra u 10.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.