Nema druge, nastaviti vjerovati i boriti se: Taman kad se zakotrljala prigodna priča o povratku u Dinamo Marko Pjaca se ponovno ozlijedio

Foto: Instagram

Prije nekoliko godina povremeni hrvatski reprezentativac, Marko Pjaca, bio je jedan od najvećih talenata hrvatskog i europskog nogometa. Sve do ozljede u prijateljskoj utakmici protiv Estonije u Tallinnu Pjaca je išao ulaznom putanjom, a onda se dogodio lom. Nakon teške ozljede u jednoj malo bitnoj utakmici, iako je svaka utakmica u reprezentativnom dresu bitna, Pjaca nikad više nije bio onaj stari, nikad više nije zaigrao kao što je zaigrao prije toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraća se, pokušavao, ali…, nešto je nedostajalo, kao što je nedostajalo nešto i Eduardu da Silvi poslije teške ozljede u Arsenalu, do te ozljede hrvatski Brazilac bio je najboljem putu da postane ponajbolji napadač Europe. To su valjda takvi, prijelomni trenuci u životu i protiv toga, nažalost, ne možete ništa, osim nastaviti vjerovati i boriti se.

Marko, dakle, još uvijek čeka povratak utakmicama nakon drugog loma križnog ligamenta koji mu se dogodio na proljeće. Ponovno se ozlijedio i ponovno sve ispočetka. Ili možda ipak ne?

”Marko redovno trenira s prvom momčadi Juventusa, tako i igra te treninge utakmice koje odrađuju međusobno, a možda bi bio na klupi za derbi s Milanom odigran 10. studenoga, prije reprezentativne stanke, međutim na treningu ga je Cuadrado neoprezno nagazio i slomio mu mali prst na nozi. Tako je ponovno morao na kratku pauzu od dva tjedna”, rekao je za Sportske novosti Marko Naletilić, agent igrača Stare dame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve bi trebalo biti poznato u siječnju, naime, najvažnije je da tada bude spreman, jer malo će koji klub angažirati nespremnog igrača.

”Što će biti u prijelaznom roku, sve je otvoreno. I da ostane u Juventusu, i da ode na posudbu”, kazao je Naletilić.

Pjaca je, podsjetimo, nakon operacije dobar dio vremena proveo u rehabilitaciji s Josipom Pivarićem i ekspertom za oporavak igrača Sašom Baščevanom. Tada je za Sportske u jednom razgovoru Pjaca kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nadam se da je ovo kraj mojih muka. Da sam završio s tim ozljedama, da ću igrati kao prije. Radim na tome svaki dan… Polomio sam križni ligament u obje noge, treću nogu nemam. Imao sam te dvije nesreće, vjerujem da ću ponovo početi igrati kako znam, opravdati očekivanja ljudi i na kraju krajeva vlastita.”

Na pitanje novinara ima li šanse, da zbog svega, ostane tek prosječan igrač Marko je samouvjereno odgovorio:

”Ukoliko neću imati ozljeda, mislim da ne.” Nažalost, ozljede ga nisu pustile na miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je za novi početak, a vrijeme nas sve gazi i sve ga je manje. Danas su u reprezentaciji Vlašić, Brekalo…, ono što je Pjaca bio ne tako davno.

Za Pjacu je u zimskom prijelaznom roku posudba pravo rješenje, Juventus lovi trofeje i sigurno neće čekati igrače, kako god se oni zvali, kupit će druge, to je danas nogomet, čisti biznis, bez sentimentalnosti. Proljeće je, dakle, za Pjacu presudno kako bi ga iskoristio za što bolji, ali ipak postupan ulazak u formu da od sljedećeg ljeta krene u punu sezonu, nakon pravih pripreme. Daleko je i od vatrenog dresa, od Europskog prvenstva, no, godina u Dinamu možda bi neke stvari ipak pokrenula s mrtve točke. No, koliko je zapravo realan povratak Pjaca u Zagreb?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.