Nema Rakitića, ali je tu sjajni Mateo Kovačić: Engleski mediji ga hvale, jedan Škot kritizira…

Foto: fah

Nogometaš Barcelone, Ivan Rakitić, zbog ozljede neće biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću za kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa u Osijeku. Radi se o utakmici koju Vatreni moraju dobiti, no, zato u sjajnoj formi igra nešto mlađi veznjak Vatrenih i igrač Chelsea, Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kovačić je odigrao sjajno finale Europske lige, Chelsea je svladao Arsenal te su osvojili europski trofej. Hrvatski nogometaš je sudjelovao u akcijama kod prva tri gola Chelseaja u velikoj pobjedi od 4:1 protiv Arsenala u finalu Europske lige.

Engleski mediji su puni hvale na račun hrvatskog nogometaša, The Sun između ostaloga navodi:

”Mučio se po dolasku u Chelsea. Nije imao jasnu poziciju na terenu, ali sinoć je pokazao da je narastao. Držao je sve pod kontrolom, uništio je svaki napad Arsenala u drugom poluvremenu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miror je hrvatskom veznjaku dao sedmicu, našao mu je poneku zamjerku, no, sve u svemu Kovačić je odlično odradio svoj posao na sredini terena.

”Čist i uredan u posjedu lopte, ali nije bio potentan prema naprijed. Imao je nekoliko vizionarskih proigravanja, ali nije bio baš jak u obrambenom dijelu.”

Da su mediji podijeljeni u odnosu na Kovačića i na pohvalama za njegovu igru pokazuje i Express koji je Kovi dao sjajnu osmicu te ocjenu obrazložio: ”Počeo je pomalo rastrojeno, odigrao je nekoliko krivih dodavanja, ali rastao je kako je utakmica odmicala kraju. Imao je nekoliko nevjerojatnih prodora sa svoje polovice. Robustan je bio u obrani i tako je omogućio Chelseaju da ostvari kontrolu u sredini terena.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane legendarni Graeme Souness kritizirao je sve, pa i Kovačića: ‘‘Gledam Chelseajevu veznu liniju i mislim si da mogu i ja igrati protiv njih. Jorginho je igrač za hakl, Ross Barkley je igrač za hakl, Mateo Kovačić je još jedan hakler. Kada bi stajali ispred mene, pitao bih ih da se opišu igrački. Svi bi mi rekli da su napadački orijentirani veznjaci. Zabijaju li puno golova? Ne baš, a to bi trebali raditi”, poručio je Škot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.