(Ne)moguća misija: Veliki tjedan za hrvatske nogometne klubove, mogu li se izvući iz teških situacija?

Foto: fah

Pred nama je tjedan odluke za hrvatske klubove u Europi i njihove ovosezonske europske ambicije. I dok je Rijeka, kao aktualni prvak Hrvatske, osigurala nastavak europske priče barem do prosinca, bez obzira kako završio uzvrat ovog utorka na Rujevici protiv Olympiacosa (Poraz u Pireju 2:1 u prvoj utakmice play-offa Lige prvaka) ostali hrvatski klubovi bore se za europski ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najtežoj  situaciji je Osijek, koji je u jednom trenutku prve utakmice play-offa Europske lige protiv bečke Austrije bio u dobitnoj kombinaciji. Naime, Osječani su igrali odlično, vodili 1:0 i promašli jedanaesterac u prvom poluvremenu. Do tog trenutka, do promašaja s bijele točke, izgledali su sjajno, a onda se sreća okrenula i sve se raspalo. Osijek je poražen u Gradskom vrtu 2:1, za prolazak im trebaju najmanje dva pogotka u Beču.

Nogometaši Hajduka očekivano poraženi su od Evertona na Goodison Parku, bilo je 2:0 za jaku englesku momčad. Naravno, i prije prve utakmice play-offa Europske lige Englezi su bili favoriti, sad su, s obzirom na viđeno u prvoj utakmici u Liverpoolu, još veći. No, uz pomoć 35 000 navijača, uz pomoć 70 000 dlanova te Torcide, u nekom ludom raspletu na Poljudu, gotovo sve je moguće.

I na koncu Dinamo, na papiru su modri imali najslabijeg protivnika, albanski Skenderbeu, međutim u prvoj utakmici u Maksimiru Zagrepčani su potpuno podbacili. Od poraza spasili su se u posljednjim sekundama sudačke nadoknade. Na koncu 1:1 puno je bolji rezultat za albansku momčad nego što hrvatskom doprvaku jamči miran put na uzvrat. Ispadanje Dinama bilo bi veliko iznenađenje, ali i razočarenje, za zagrebačku nogometnu publiku koja je navikla posljednjih godina na europske predstave barem do prvih snježnih pahulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će, kako smo već pisali, prva na travnjak. Već u utorak, ne u izravnom prijenosu na HRT-u, istrčati protiv grčkog Olympiacosa. Utakmica počinje od 20:45. Iako su Grci i dalje veliki favoriti na svom stadionu momčad Rijeke nije bez šansi.Prijenos te utakmice bit će na trećem programu komercijalne televizijske postaje Arena Sport s obzirom kako javna televizija ima pravo na prijenos samo jedne utakmice Lige prvaka i to srijedom. Arena Sport, međutim, pokriva sve druge utakmice od play-offa pa kroz grupnu fazu.

Četvrtak je veliki dan hrvatskog nogometa, bez obzira na činjenicu da su svi hrvatski klubovi ostvarili rezultate lošije nego što su očekivali, Istog dana na terene izlaze Dinamo, Osijek i Hajduk. Hrvatska televizija prenosit će utakmice Dinama i Hajduka, dok će Osijek biti na programu HNTV-a.  Dinamo će od 20 sati u Elbasanu  loviti pobjedu protiv Skënderbeua nakon 1-1 u prvoj utakmici. Utakmicu hrvatskog doprvaka gledatelji u našoj zemlji moći će pratiti na drugom programu HRT-a, Hajduk će na megdan Evertonu na Poljudu od 21 sat. Očekuje se tridesetak tisuća ljudi, a prijenos je na prvom programu. Splićani love negativnih 0:2 iz Liverpoola.

Nažalost, momčad Osijeka, kao ni do sada ove sezone, neće u Hrvatskoj moći pratiti svi, tek oni odabrani, s uslugom odabranih IPTV-operatera. Osijek će zaostatak od jednog pogotka, ali i dva primljena na svom travnjaku, loviti d 21:05 na NV Areni u Sankt Pöltenu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ovo je raspored:

Rijeka – Olympiacos (utorak, 20:45, Arena Sport 3)
Skënderbeu – Dinamo (četvrtak, 20 sati, HRT 2)
Hajduk – Everton (četvrtak, 21 sat, HRT 1)
Austria Beč – Osijek (četvrtak, 21:05, HNTV)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.