Nemoguće je nakon jedne pobjede uspoređivati Zubčića i Kostelića, no, Filip tek dolazi u najbolje skijaške godine…

Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić,  ove je sezone eksplodirao na način na koji je to malo tko očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon solidnih, ali ipak ništa više od toga, rezultata u veleslalomu Filip na početku drugog desetljeća skija na najvišoj razini i – pobjeđuje. Ne samo da je sve bolji u svojoj ”paradnoj” disciplini, veleslalomu, nego i u slalomu osvaja bodova, pitanje je trenutka kada će i u spomenutoj disciplini izboriti plasman među TOP 10.

Naravno, potpuno je nesuvislo nakon jedne pobjede, jednog postolja i jednog četvrtog mjesta, bez obzira što se radi o fantastičnim rezultatima, Zubčića uspoređivati s nenadmašnim Ivicom Kostelićem, jednim od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena, koji je, da podsjetimo, uz male kristalne globuse osvojio i Veliki kristalni globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Profesor Kostelić osvajao je olimpijske medalje, medalje na svjetskim prvenstvima…

Ivica Kostelić još prije tri tjedna najavio je ovo što se dogodilo u Japanu, pobjedu Filipa Zubčića, još jednom se potvrdilo koliko dobar ”nos” ima najbolji hrvatski skijaš svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bravo Cubo! Iz utrke u utrku Cubo pokazuje svoju zrelost. Nije on više toliko razigrani dječak koliko čvrsti atleta, premda znam će u njemu bez sumnje uvijek ostati dovoljno dječačkog žara koji ga krasi. Veliko mi je zadovoljstvo pratiti njegovo sazrijevanje. Spreman je pogledati pobjedi u oči”, napisao je prije tri tjedna Ivica Kostelić na svom Facebooku profilu komentirajući sve bolje utrke Filipa Zubčića, nakon što je Filip osvojio četvrto mjesto u veleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu te po drugi puta u karijeri umalo završio na postolju.

Kostelić je bez sumnje sjajno procijenio kvalitetu i sposobnosti Filipa Zubčića, uostalom tko će ako je najbolji hrvatski skijaš svih vremena? Zubčić je pobjedom u u japanskoj Yuzawi Naebi postao prvi hrvatski skijaš, nakon Ivice Kostelića, koji je pobijedio u Svjetskom skijaškom kupu, ali i prvi naš skijaš koji je uspio pobijediti u veleslalomu.  Podsjetimo, Ivica Kostelić, koji je u svojoj karijeri uz Veliki kristalni globus osvojio i pet Malih kristalnih globusa, osvajao je bodove u svim disciplinama, od spusta, SUPER G-a, naravno, slaloma, kombinacije, do veleslaloma, ali više od drugog veleslalomskog mjesta nije mogao, iako smo sigurni da bi Ivica pobjeđivao i u veleslalomu da nije bilo silnih problema s ozljedama s kojima se na ”kostelićevski” način nosio.

Filip Zubčić, podsjetimo, prve je bodove u Svjetskom kupu osvojio kao 21-godišnjak, bilo je to 12. prosinca 2014. u Aareu, kada je bio 25. Već je tada postalo jasno da je Hrvatska dobila skijaša koji će biti sposoban redovito osvajati bodove u veleslalomu, no, naravno, nitko nije mogao pretpostaviti koja je njegova gornja granica, kao što se to ne može ni danas, čak ni nakon pobjede u Japanu. Naime, Filip tek ulazi u najbolje skijaške godine, Ivica Kostelić je Veliki kristalni globus osvojio kad je prošao tridesetu i tada je skijao najbolje u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.