Nenad Bjelica najavio derbi s Rijekom, ali komentirao i VAR: ”Najveći je problem VAR-a oduzimanje emocija”

Foto: fah

Nakon rutinske pobjede Dinama u Koprivnici protiv Slaven Belupa trener Nenad Bjelica poveo je u utorak momčad prema Rijeci. No, do utakmice na Rujevici Modri će biti u Opatiji.  Podsjetimo, Rijeka je na startu drugog dijela sezone poražena od Lokomotive te je zahvaljujući tom porazu sve dalje od drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Rijeka će u srijedi na Rujevici igrati četvrtfinalnu utakmicu Kupa Hrvatske, repriza je to prošlogodišnjeg finala, kada su Riječani pobjedom nad Dinamom osvojili Kup. Poraz na Rujevici značio bi da Dinamo ostaje bez prilike za dvostruku krunu, s druge strane Rijeka bi ostala u igri za jedini trofej koji joj je ove sezone na dohvatu.

”Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija, vjerujem da će biti i važnijih od ove. Maksimalno smo fokusirani na prvu koja dolazi, a to je Rijeka, želimo je pobijediti, poslije ćemo se fokusirati na sljedeće utakmice”, kazao je u najavi Kup derbija protiv Rijeke trener Dinama, Nenad Bjelica.

Bjelica se nije bavio Rijekom, u prvom planu mu je Dinamo i igra njegove momčadi, naime, svjestan je trener hrvatskog prvaka da ipak o Dinamu sve ovisi, ako zaigraju kako znaju veliki su favoriti protiv svakoga u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, čak i bez Danija Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne obaziremo se na protivnika, gledamo da mi budemo na najboljoj razini. Očekivanja su prolazak u polufinale Kupa, na Rujevici je uvijek teško, dobra je atmosfera, teško je igrati. Međutim, već smo u zadnjoj utakmici pokazali da možemo tamo igrati i nadam se da će tako biti i u srijedu.”

Glede ozljeda Bjelica na Rujevici neće moći računati na Ivanušeca, Ademija, Atiemwena…. Koliko će, pogotovo prva dvojica, nedostajati u četvrtfinalu Kupa?

”Kako ne vodimo brigu tko će igrati kod njih, tako znamo da i mi imamo dovoljan broj igrača koji mogu zamijeniti ove kojih nema. Vjerujem da će oni koji će istrčati dati maksimum i pobijediti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka se na startu proljetnog dijela sezone nije proslavila, izgubili su Riječani od Lokomotive u gostima?

”Ovo apsolutno nije realna slika Rijeke, Riječani su bolji nego što su pokazali protiv Lokomotive. Odlično su završili sezonu, s četiri pobjede i porazom protiv nas u Maksimiru. Momčad koja ima jasne konture i viziju igre i znamo što nas tamo čeka.”

Iz Rijeke poručuju da se žele nadigravati s Dinamom, je li to momčad s Rujevice u stanju u ovom trenutku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vidjet ćemo na terenu jesu li na to spremni. Nisam ih sad previše gledao, više smo se fokusirali na Slaven Belupo. Rijeka se po imenima nije previše promijenila od jeseni, ima tamo kvalitetnih igrača..No, moj je fokus na tome da svoje zadatke izvršavamo maksimalno korektno i ako tako bude šanse za pobjedu su velike.”

Hoće li ova utakmica na Rujevici biti još jedan revanš za izgubljeno finala Kupa Dinama prošle godine ili su računi poravnati?

”Pokazali smo u tri utakmice ove sezone koliko nas boli taj poraz i koliko smo motivirani protiv Rijeke. Tako će biti i sad, vjerujem da ćemo na izboriti polufinale.”

Na Rujevici se sprema bura, kako će Bjelica pripremiti igrače za ne baš najbolje uvjete za nogomet?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ha, kako nama tako i njima. Vjerujem da ćemo se uspjeti adaptirati na vrijeme i teren kakav god bude.”

Što trener Dinama misli o VAR-u, a u kontekstu onoga što se prije dva dana događalo u Varaždinu na startu proljetnog dijela sezone?

”Rekao sam da ga neću komentirati. Ne komentiram suđenje pa neću komentirati ni VAR. Najveći je problem VAR-a oduzimanje emocija, čekaš hoćeš li slaviti gol, ili tuguješ, pa onda opet slaviš… Naravno da će se smanjiti broj pogrešaka, ali nećemo ih iskorijeniti”, komentirao je Bjelica kontroverze vezane uz VAR tehnologiju.

Jesu li Dinamovi igrači dodatno trenirali izvođenje jedanaesteraca, s obzirom kako je i takav ishod moguć?

”Ne, nismo vježbali izvođenje jedanaesteraca”, poručio je Bjelica, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.