Nervoza trenera Reala Zinedine Zidanea: Je li prvak Europe zasluženo poražen kod Espanyola?

Foto: fah

Većina će se bez sumnje složiti, nogometaši Reala zasluženo su poraženi u gostima kod Espanyola. Takav je stav i većeg dijela španjolskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Europe igrao je bez ključnih igrača, Ronalda, Modrića, Kroosa, Casemira, Marcela i to se, naravno, moralo osjetiti kako na rezultat tako i na igru. Trener Zinedine Zidane, koji nije baš dostojanstveno primio poraz i priznao ono što su svi vidjeli, da je Espanyol bio bolji, očito sve karte baca na Ligu prvaka, prvenstvo mu je, s obzirom na prednost Barcelone, u drugom planu.  Nervoza je, kako se ulazni u završnicu sezone, sve veća.  No, ipak, Real je uvijek Real i ne bi trebao tako olako rasprodavati zasluženo veliki ugled koji desetljećima uživa u nogometnom svijetu.

Nakon poraza kod Espanyola Zidane je govorio o nezasluženom porazu, iako je kasnije iz analize utvrđeno da je Espanyol bio taj koji je tijekom utakmice oštećen. Poništen im je regularan gol, ni to nije pomoglo Realu da izbjegne još jedan prvenstveni poraz, zahvaljujući kojem je Barca stekla još uvjerljiviju prednost na ljestvici u odnosu na Real.

”Ponekad nogomet ne možete shvatiti i treba prihvatili loše trenutke. Nakon pet utakmica i pet dobrih rezultata, danas nismo uspjeli”, rekao je nakon utakmice i poraza kod Espanyola u 26. kolu La Lige (1-0) trener Reala Zinedine Zidane.  No, tu se nije zaustavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nismo zaslužili izgubiti, Espanyol je imao svega par šansi…” Protiv Reala ”svega par šansi” i nije tako malo.

U 29. minuti utakmice nakon što je Gerrard Moreno zabio, pomoćni sudac mu poništio gol zbog zaleđa, domaćin je trebao povesti. Nije bilo govora o nedozvoljenoj poziciji te je pogodak, kako smo već spomenuli, regularan.  Real je uostalom bio podređen veći dio drugog dijela, bez konkretnih prilika i akcija za gol. Kao da su igrači Reala mislima bili već na Parku prinčeva i uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realu bliska Marca piše kako i Real oštećen. Naime, pred sam kraj utakmice velški reprezentativac Gareth Bale je pucao, nogometaš domaće momčadi loptu je dirao rukom, točnije ona ga je pogodila u ruku, što je bilo dovoljno da bivši nogometni sudac, Andujar Oliver, koji komentira za Marcu, zaključi kako je Real oštećen za jedanaesterac.

”Igrač Espanyola zaustavio je loptu rukom, ovo je bio kazneni udarac”, rekao je za Marcu Oliver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.