Neumoljivi višestruki prvaci svijeta: Neymar predvodio Brazil do nove pobjede

Foto: fah

Nogometaši Brazila pobijedili su u Porto Alegreu Ekvador sa 2:0 te su tako stigli do pete pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naime, Brazil ovu utakmicu nije dočekao u najboljem raspoloženju s obzirom da su igrači u sukobu s Nogometnim savezom Brazila te su tako najavili su kako neće igrati na predstojećem prvenstvu Južne Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No na terenu protiv Ekvadora se nikakva nervoza nije mogla vidjeti, bez problema su svladali Ekvadorce su tako zadržali uvjerljivo prvo mjesto na ljestvici s maksimalnim učinkom nakon pet utakmica. Iako je u prvom dijelu utakmice Brazil stvorio više dobrih prilika na odmor se ipak otišlo rezultatom 0:0, no u nastavku sve je sjelo na svoje mjesto.

Na vodstvo Brazila čekalo se do 65. minute kada je Neymar proigrao Richarlisona, a napadač Evertona zabio za 1:0. Točku na ‘I’ u ovom susretu stavio je već spomenuti Neymar iz jedanaesterca i to u sudačkoj nadoknadi. Naime, sudac je dugo gledao spornu snimku prije nego li je pokazao na kazneni udarac, Neymar je tek iz drugog pokušaja zabio za konačnih 2:0. Prije toga, podsjetimo, njegov je šut obranio golman Ekvadora, no izvođenje jedanaesterca se ponovilo jer je čuvar mreže napustio gol-liniju ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove utakmice i pobjede protiv Ekvadora Brazil je na vrhu ljestvice sa 15 bodova, a iza su Argentina sa 11 i Ekvador sa devet osvojenih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.