Nevjerojatan ispad Goluže: “Ja sam izmislio Babića. To što se on stalno diči s vjerom nije bilo na mjestu. On je u stvari čudak”

Foto: fah

Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije od 2010. do 2015., inače slavni rukometaš, te jedno od imena koje se spominje kao moguće ime novog izbornika, imao je nevjerojatan ispad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo na Svjetskom prvenstvu bila je katastrofa. Toliku prednost koju smo imali protiv Slovenije, neshvatljivo smo je potratili, baš smo popušili. Evo, da je bilo tko bio na klupi ne bi mu se mogli dogoditi takvi propusti…”, počeo je Goluža.

A onda je nastavio na način koji mu ne priliči…

“Ajde, koga smo mi to pobijedili. Od velikih kao Španjolsku, koja nema šutera izvana, koja ima samo jednog klasnog igrača, pivotmena. Sve drugo je bilo s mukom… Ma što ću govoriti o Babiću, ja sam ga izmislio, on je bio moj pomoćnik. Znam Babića i njegove domete… To što se on stalno diči s vjerom nije bilo na mjestu. I ja sam katolik, idem u crkvu, ali je to moja osobna stvar. Babić je u stvari čudak”, govorio je Goluža za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je udario po klubovima, zapitao se gdje je splitski rukomet i poručio da “Jambo u Metkoviću i ne znam tko u Splitu bacili su klubove u dugove”.

“Znam jedno, a to je da tko god dođe na klupu neće moći bolje od šestog mjesta, to vam potpisujem”, kaže Goluža, ali na pitanje da li to znači da nećemo do medalje na sljedećem Europskom prvenstvu, odgovara: “To hoćemo, zato što se igra kod nas, stvorit će se atmosfera, tu se ne može ‘faliti’.”

Tko su kandidati za novog rukometnog izbornika?

Goluža je bivši hrvatski rukometni reprezentativac i trener, od 2010. do 2015. bio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Iako je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojio brončanu medalju, ukupno treću rukometnu olimpijsku medalju za Hrvatsku, tri godine kasnije morao je otići. Na klupi ga je nasljedio upravo Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao takav ima pravo kritizirati Babića, ali spominjati vjeru i kritizirati nekoga tko otvoreno govori o njoj je nisko – spušta se na razinu Indexa.

Počelo je – Index pronašao ‘razlog’ šokantnog poraza hrvatskih rukometaša: ‘Treba nam izbornik bez Gospi, Isusa, branitelja…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.