Nevjerojatno: Alvaro Morata je jedini nogometaš koji je ”od djetinjstva” navijao za sve klubove za koje je u karijeri igrao

Foto: Fah

Kako smo već pisali prvak Italije torinski Juventus doveo je španjolskog napadača Alvara Moratu, odnosno vratio ga iz Atletico Madrida. Morata u Torino stiže na jednogodišnju posudbu uz mogućnost produženja posudbe za još jednu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morata je, podsjetimo, u Juventusu igrao od  od 2014. do 2016. godine te je skupio ukupno 93 nastupa u svim natjecanjima, postigao je 27 golova. Tada ga je Juve doveo za oko 20 milijuna eura iz madridskog Reala uz opciju Madriđana za otkup ugovora što je Real i učinio i vratio ga u ljeto 2016. godine za 30 milijuna eura. Igrao je Morata i u londonskom Chelseaju, zadnjih sezonu i pol proveo je kod Simeonea u Atletico Madridu. Nema gdje ga nije bilo.

Juventus je platio Atleticu deset milijuna eura za posudbu Morate uz opciju otkupa ugovora za 45 milijuna eura na kraju sezone. Ukoliko bi se posudba produžila za još jednu sezonu Juve će platiti još deset milijuna eura, da bi na kraju iduće sezone imao mogućnost otkupa u visini 35 milijuna eura.

To je, dakle, jasno, a ono što je zanimljivo kad je Morata u pitanju jesu njegove izjave kad god bi dolazio u neki klub. Naime, svaki klub za koji bi spomenuti Španjolac potpisao bio je klub za koji on navija i to ni manje ni više već od djetinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Morata 2014. stigao u Juventus kazao je kako je oduvijek želio igrati baš za Juventus, dvije godine kasnije rekao je kako želi ostvariti uspjeh s Realom jer je to klub za koji navija od djetinjstva.

Kad je, pak, potpisao za Atletico, koji je inače ljuti gradski rival Realu, Morata je istaknuo da mu Atletico donosi sreći još od kad je bio dijete. U međuvremenu se, dakako, tu nije zaustavio, kad navijate za jedan klub, i to od djetinjstva, zašto ne bi navijali za sve, isto od djetinjstva, ako vas dobro plati kad odrastete? Tako je stigao ii do Londona, odnosno Chelseaja, kad je stigao kazao je kako se kao mali dječak zamišljao u plavom dresu Chelsea.

Sad je drugi puta stigao u Torinu, pitanje je li se povratkom u Juventus vratio i svojoj nogometnoj dječačkoj ljubavi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.