Nezaboravno ljeto: Legendarni Usain Bolt vrlo dobro se sjeća Hrvatske 1998. i Svjetskog prvenstva u Francuskoj!

Foto: fah

Jedan od najboljih svjetskih sportaša svih vremena, legendarni Usain Bolt, nada se kako bi mogao nakon atletike zaigrati i nogomet i to već iduće godine. Zanimanje za njega pokazali su navodno mnogi klubovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, želio bih zaigrati nogomet sada nakon završetka igračke karijere”, za FIFA.com rekao je 31-godišnji sjajni sprinter iz Jamajke te je nastavio: “Puno klubova pokazalo je interes za mene. No, od kolovoza vučem ozljedu bedrenog mišića i nisam u mogućnosti trenirati. Međutim, u 2018. ću biti spreman.”

Bolt se vrlo dobro sjeća Svjetskog nogometnog prvenstva iz 1998. godine kada je po prvi put na svjetskim prvenstvima nastupila i hrvatska nogometna reprezentacija. Vatreni su tog ljeta 1998. u Francuskoj osvojili povijesnu brončanu medalju, što je bio i ostao najveći uspjeh hrvatskog nogometa. Hrvatska je te 1998. prvi nastup imala upravo protiv Boltove Jamajke, Vatreni su slavili 3:1 golovima Stanića, Prosinečkog i Šukera. Posebno je prekrasan gol bio onaj Roberta Prosinečkog.

“Nikad neću zaboraviti kad smo se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo, premijer je proglasio nacionalni praznik. Sjećam se i prvog pogotka na turniru, Robbie Earle ga je postigao glavom na utakmici protiv Hrvatske. U posljednjoj utakmici je Theodore Whitemore zabio dvaput u pobjedi protiv Japana”, rekao je Bolt, koji je atletsku karijeru zaključio s čak osam olimpijskih te 11 svjetskih zlatnih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.