NHL – doigravanja: Winnipeg poveo protiv Nashvillea

Foto: Twitter

Hokejaši Winnipeg Jetsa poveli su sa 1-0 u pobjedama protiv Nashville Predatorsa u drugom krugu doigravanja američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL zahvaljujući 4-1 gostujućoj pobjedi u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nashville i Winnipeg dva su sastava s najboljim omjerom o ligaškom dijelu ove sezone, ali zbog dubioznog sustava natjecanja u NHL-u morali su se sastati već u drugom krugu doigravanja Zapadne konferencije, a gosti iz Kanade poveli su sa 1-0 u pobjedama protiv prošlogodišnjih finalista prvenstveno zahvaljujući svom vrataru Connoru Hellebuycku koji je obranio 47 od 48 udaraca domaćih igrača.

Hellebuyck je tako i u seriji protiv Predatorsa nastavio tamo gdje je stao u ranijoj seriji protiv Minnesota Wilda u kojoj nije primio niti jedan pogodak u posljednje dvije utakmice.

S druge strane, prvi vratar Predatorsa Pekka Rinne primio je tri gola iz samo 16 udaraca gostiju u prve dvije trećine te je bio zamijenjen. Priliku u posljednjih 20 minuta dobio je “rookie” Juuse Saros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jetsi su poveli preko Brandona Taneva (14:51) u završnici prve trećine, da bi u drugih 20 minuta Paul Stastny (29:01) i Mark Scheifele (37:51) povisili na 3-0. Treći pogodak gostiju ide izravno “na dušu” Rinneu jer mu je pločica prohujala pored palice što je morao obraniti. Početkom trećeg dijela Kevin Fiala (41:23) je najbolje snašao u gužvi pred golom Jetsa i vratio nadu Predatorsima, ali to je bila jedina situacija u kojoj je Hellebuyck bio nemoćan. Scheifele (59:24) je svojim drugim golom na utakmici, pohotkom u praznu mrežu 36 sekundi prije kraja postavio konačni rezultat.

REZULTATI,
ZAPADNA KONFERENCIJA:
Nashville – Winnipeg 1-4
(Winnipeg vodi sa 1-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.