NHL – Jarome Iginla završio karijeru

Foto: FAH

Legendarni kanadski hokejaš Jerome Iginla (41) okončao je profesionalnu karijeru nakon što je 20 godina igrao u NHL ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iginla se proslavio igrajući čak 16 godina za Calgary Flamese, a igrao je i za Pittsburgh Penguinse, Boston Bruinse, Colorado Avalanche, te Los Angeles Kingse.

U karijeri je ukupno odigrao 1554 utakmice postigavši 625 golova, uz 675 asistencija, te 1040 kaznenih minuta.

Rekorder je Flamesa po broju odigranih utakmica (1219), golova (525), bodova (1095), a u povijest se upisao 2003. kao prvi tamnoputi kapetan jedne NHL momčadi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je ovo sjajna avantura. Nisam niti sanjao da će ovako dugo trajati. Upoznao sam predivne ljude i gradove i igrao najljepšu igru na svijetu,” poručio je 41-godišnji Kanađanin koji je rođen u Edmontonu.

Nikada nije osvojio Stanley Cup, a najbliže je bio 2004. kada je Calgary u finalu izgubio od Tampe Bay 3-4 nakon što je Calgary vodio u finalnoj seriji 1-0, 2-1 i 3-2.

U dresu kanadske reprezentacije je osvojio zlatne medalje na olimpijskim igrama u Vancouveru (2010) i Salt Lake Cityju (2002) i zlato na svjetskom prvenstvu u Finskoj 1997.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.