NHL: San Jose Sharks u drugom krugu doigravanja Zapadne konferencije

Foto: Twitter

San Jose Sharks su se plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije nakon što su sinoć u četvrtoj utakmici pobijedili Anaheim Duckse sa 2-1 i u seriji slavili sa 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomas Hertl je zabio pobjednički gol 76 sekundi nakon što su Anaheim Ducks izjednačili u zadnjoj trećini.Sharks, koji će u drugom krugu igrati protiv Vegas Golden Knightsa, prošli su u drugi krug drugi put u povijesti momčadi.

Prvi pogodak za San Jose postigao je Marcus Sorensen i to u prvoj trećini, dok je jedini gol za Anaheim zabio Rickard Rakell u zadnjoj trećini.

U preostale tri utakmice su Nashville Predators, Tampa Bay Lightning i Pittsburgh Penguins došli na korak do drugog kruga doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nashville Predators su u Denveru sa 3-2 pobijedili Colorado Avalanche i vode u seriji na četiri pobjede sa 3-1 tako da drugi krug doigravanja Zapadne konferencije mogu osigurati već u petak na svom terenu u Bridgestone Areni.

Nashville je poveo pogocima Filipa Forsberga, Coltona Sissonsa i Craiga Smitha, a golove za Colorado zabili su Gabriel Landeskog i Alexander Kerfoot.

Pittsburgh Penguins su sa 5-0 svladali Philadelphia Flyerse i u seriji vode sa 3-1. Sidney Crosby je zabio gol i upisao asistenciju, a preostala četiri gola zabili su
Jevgenij Malkin, Phil Kessel, Kris Letang i Riley Sheahan. Pittsburgh ima priliku završiti seriju u petak kod kuće. Vratar Penguinsa Matt Murray je obranio 26 udaraca prema svom golu i to mu je sedmi shutout u karijeri u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Tampa Bay Lightning vodi sa 3-1 u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć sa 3-1 svladali New Jersey Devilse. Andrei Vasilevskiy je obranio 27 udaraca za Tampa Bay koji u subotu imaju priliku na domaćem ledu ostvariti četvrtu pobjedu u seriji i proći u drugi krug doigravanja Istočne konferencije.

Nikita Kucherov je zabio dva gola za Tampa Bay, a J.T. Miller jedan, dok je Kyle Palmieri bio strijelac jedinog pogotka za Devilse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.