Nijemci ne bi uveli tako rigorozne kontrole da Bayernu u goste dolazi neki ‘normalni’ klub, a ne Crvena zvezda koja se diči tenkovima, a Delije ratnim zločincima

Foto: Snimka zaslona

Prošlo je stotinjak dana od finala Lige prvaka i pobjede Liverpoola u tom finalu protiv Tottenhama 2:0. Ples milijuna, koje UEFA, kako to već ide, dijeli najuspješnijim i NAJBOGATIJIM klubovima najjače klupske nogometne lige na svijetu, kreće večeras kada se igra osam utakmica, a 1. kolo grupne faze nastavlja se sutra, u srijedu 18. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od parova prvog kola Lige prvaka je i Bayern – Crvena zvezda u Muenchenu. Dakako, momčad hrvatskog trenera, Nike Kovača, apsolutni je favorit i nikoga pretjerano ne bi susret zanimao, osim navijača ova dva kluba, da Nijemci od ranog jutra ne provode izvanredne i rigorozne kontrole na ulasku u zemlju za navijače Crvene zvezde, ozloglašene Delije, koje su poznate po veličanju fašističkih ratnih zločinaca, kao što su Draža Mihailović, Ratko Mladić, Radovan Karadžić…, i koji su poznati po primitivnom ponašanju te divljanju, gdje god da se pojave.

Potpuno je nejasno zašto se srpski mediji, a i neki hrvatski ( čiji se novinari ne odazivaju na pozive policije ), čude izvanrednim mjerama koje su za navijače Zvezde uveli Nijemci? Naime, na taj način Njemačka, kao ozbiljna država, šiti samu sebe i imovinu svojih građana od potencijalnog divljanja srpskih huligana, i ne samo huligana. Naime, oni koji veličaju fašističke zločince nisu samo huligani već su puno gore od toga.

Njemačka policija u velikom broju, sa već spremnim ”maricama’, dočekuje autobuse koji dolaze i Srbije, Bosne i Hercegovine te ostalih država iz kojih u Njemačku dolaze navijači beogradskog kluba.  Naime, odmah po ulasku u Njemačku iz pravca Austrije, kako piše dio srpskih medija, zaustavljena je grupa beogradskih novinara koji su krenuli u Muenchen kako bi izvještavali sa utakmice Bayern – Crvena zvezda. Očekuje se da bi na Allianz Areni moglo biti oko 5000 navijača Crvene zvezde, koja je kao ”kulturno dobro” ispred stadiona na kojem igra ima postavljen – tenk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je poznato, iako ima nacističku prošlost, kao uostalom i Srbija, Njemačka nema stadion ispred kojeg je postavljen tenk. Za ”tenkiste” ipak vrijede ponešto drugačija pravila… Navijači Bayerna tijekom utakmica ne veličaju nacističke zločince, Hitlera, Himmlera, Goeringa

Utakmica se igra od 21 sat u srijedu 18. rujna.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.