Niki Kovaču stiže podrška i iz momčadi: Luka Modrić nahvalio izbornika na sav glas!

U prošloj godini hrvatska nogometna reprezentacija ponudila nam je dvije dijametralno suprotne slike. S velikim optimizmom i nadanjima “vatreni” su ispraćeni prema Brazilu, poprištu svjetske smotre. Očekivanja su bila jasna – plasman u sljedeću rundu. Ostalo znate, nakon 1-2 protiv Brazila, 4-0 s Kamerunom uslijedio je neugodan 1-3 poraz u srazu s Meksikom i povratak kući gdje su izbornika Niku Kovača i igrače dočekale salve kritika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričekao je izbornik, stariji Kovač, dočim je mlađi Robert njegov asistent, da se javnost smiri i prionuo poslu. Krenuo je u rapidno pomlađivanje momčadi, opet su ga sustigle kritike i napravio pravi posao.

Prvi dio kvalifikacija za odlazak na europsku smotru 2016. u Francusku odrađen je impresivno. Uz pobjede protiv Malte, Azerbajdžana kod kuće i Bugarske u gostima odigrana je sjajna utakmica u Milanu protiv Italije. Nakon kojeg su morali slaviti Talijani jer su izvukli neodlučeno (1-1), Hrvatskoj je pobjeda izmakla za dlaku. Neki pritom smatraju da su put do pobjede hrvatskim nogometašima prepriječili baš vlastiti navijači koji su bacanjem baklji i dimnih kutija čak i prekinuli utakmicu na nekoliko minuta u jeku hrvatske dominacije.

Niko Kovač stidljivo se u medijima počeo drugačije tretirati, sve češće smo svjedoci blagonaklonih kritika i podrške novinara, a najljepše je vidjeti kada igrači iz njegove momčadi prema izborniku, njegovom radu i vizijama pokazuju – bezrezervnu podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je istinski vođa reprezentacije, Luka Modrić koji svoj nogometni kruh zarađuje u madridskom Realu u istupi za jedini sportski dnevnik u zemlji (SN) biranim riječima govorio o radu izbornika i atmosferi koja se napravila u reprezentaciji.

Nije Luka bježao u svojim riječima niti od razočaranja, no naglasak je dao na ono što je dobro učinjeno:

– Mi smo puni entuzijazma krenuli u prošlu godinu jer smo tek bili proslavili plasman na svjetsku smotru. Tamo se, nažalost, nisu ostvarila naša očekivanja, prolaz skupine, i to je svima nama u Hrvatskoj stvorilo muku. Već smo o tome sto puta lamentirali, ne znam što više dodati. Žao mi je što Hrvatska nije prošla zbog nas igrača, izbornika i navijača, kao što mi je jako žao što sam podbacio u osobnom učinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O preobrazbi momčadi u europskim kvalifikacijama:

– To vam tako dođe, ili ode sve u lošem smjeru ili se dignemo do euforije. Ne treba nam ni jedno to stanje. Činjenica jest da igramo jako dobro te da smo nakon nešto slabijeg ulaska u kvalifikacije protiv Malte podigli formu i moć do mjere da smo dominirali nad suparnicima. Imamo sada vrlo dobru situaciju pred nastavak kvalifikacija iako moramo biti čvrsto na zemlji, jer već jedan slabiji rezultat može promijeniti našu situaciju i ukupnu atmosferu. Očito su se izvukle pouke iz slabosti s Mundiala, ali je važno i to da smo više zajedno te da su igrači uhvatili ono što je on tražio. Taktički smo sve uvjerljiviji, zna se kome je što i kada raditi, sve je više i automatizma koji olakšavaju pokrivanje terena i nametanje suparniku, održavanje presinga itd. Za Kovača sam osobno brzo spoznao da ima ideju i zna što hoće, ali eto, trebalo je vremena, kao i uvijek u nogometu, da ta ideja uhvati maha. Vrlo je važno kako se i atmosfera unutar reprezentacije bitno podigla, ali i oko nje. Sve nam je lakše kad osjetimo povjerenje javnosti. Bez toga smo slabiji.

Modrića igromm impresionirao Robert Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je Modrić da ga je u odlazećoj godini svojim napretkom i igrama impresionirao Robert Perišić, izdvojio je i sve bolje nastupe Matea Kovačića.

Prati i zbog posla i zbog prijateljstva i igre Roberta Mandžukića i Ivana Rakitića u konkurentskim klubovima, madridskom Atleticu i Barceloni.

– Ivan je imao fenomenalnu godinu i zaslužio je transfer u top klub kao Barca. Nije jednostavno doći u takvu stvarnost nakon što si bio glavni igrač u manjem klubu. Atletico je opet jak i, koliko se može vidjeti, Mandžo se odlično snašao u novom klubu. Drugačiji je stil u odnosu na Bayern, ali on je i u takvoj igri potvrdio svoje velike kvalitete. Dakako da im želim sve najbolje i plasmane na drugo ili treće mjesto u španjolskom prvenstvu.

Ruku na srce, lijepo je vidjeti i doživjeti dobru atmosferu unutar naše nogometne reprezentacija, riječi Luke Modrića pravi su poticaj za podršku reprezentaciji i u sljedećoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.