Niko Kovač će ipak dobiti veliko pojačanje: Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić prelazi u Bayern!

Foto: fah

Iako se mjesecima nagađalo, pa i ozbiljno pisalo, da bi hrvatski nogometni reprezentativac, Ivan Perišić, mogao karijeru nastaviti u Manchester Unitedu najnoviji rasplet događaja sugerira ipak nešto drugo. Naime, hrvatski reprezentativac ipak nije otputovao s Interom na prijateljsku utakmicu koju talijanski klub igra večeras kod Valencije. Razlog zašto je Ivan izostao s ovog putovanja leži u činjenici da ne želi riskirati ozljedu prije prelaska u Bayern. Drugim riječima, radi se o mjeri opreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako je Perišić prvo pravo, veliko pojačanje na kojem je inzistirao bivši hrvatski izbornik, danas trener Bayerna, Niko Kovač. Kovač vrlo dobro zna kvalitete Ivana Perišića budući da je Ivan bio ponajbolji hrvatski nogometaš na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine kada je Vatrene vodio Kovač. Hrvatska nije uspjela proći skupinu, ali je Perišić igrao dobro.

Talijanski mediji tvrde da su se Inter i Bayern uspjeli dogovoriti te da su uskladili detalje posudbe hrvatskog nogometaša koja bi na kraju sljedeće sezone trebala prerasti u pravi transfer. Naime, prema pisanju  La Gazette dello Sport i Sky Sporta Bayern bi Interu za posudbu Perišića trebao platiti pet milijuna eura, iduće sezone otkup njegovog ugovora Bavarce bi koštao dodatnih 20 milijuna eura.  Dogovor je postignut jučer, no, čekao se samo pristanak Ivana Perišića, do kojeg je na kraju i došlo, iako je Ivan inzistirao na transferu a ne na posudbi jer bi hrvatskom nogometašu prva opcija ipak dala daleko veću sigurnost.

Podsjetimo, Inter je Ivana Perišića kupio prije četiri godine od Wolfsburga uz odštetu od 19 milijuna eura, dok će Bayern Perišićev transfer kad bude realiziran koštati ukupno 25 milijuna eura.  Bayern se navodno Perišiću okrenuo nakon što se u posljednjoj utakmici za Manchester City teško ozlijedio prvi izbor Leroy Sane  i to kad je praktički već sve bilo dogovoreno te je Bayern očekivao dolazak velikog pojačanja.  Umjesto u Bayern Sane će, nažalost, morati na jednogodišnju pauzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Perišić je postao jedna od ”žrtava” ”čistke” koju u svlačionici Intera radi novi trener kluba, inače bivši talijanski izbornik, Antonio Conte, na udaru su se našli i ključni igrači tog kluba, među njima i Perišić, koji je briljirao na SP-u prošle godine u Rusiji na kojem su Vatreni osvojili povijesno svjetsko srebro, a Perišić je bio strijelac u polufinalu i finalu SP-a, a zabio je Islandu u grupnoj fazi turnira.

Podsjetimo, Ivan Perišić je četiri godine, dakle, od 2011. do 2015. živio te igrao u Njemačkoj. Ivan je igrao za Borussiju Dortmund te već spomenuti Wolfsburg. Za Inter je Perišić u četiri godine odigrao 163 utakmice i zabio 40 pogodaka, 37 je puta asistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.