Vraća li se Hajduk nakon četiri godine privremeno na prvo mjesto?

Foto: fah

Nakon ispadanja u 1. pretkolu Europske lige, dakle, na samom europskom startu, od skromne malteške Gzire, Hajduk je sve karte bacio na hrvatsko prvenstvo te Kup Hrvatske. Kako sada stvari stoje Splićanima se takav pristup isplatio, poslije prva tri kola Hajduk ima tri pobjede i devet bodova, koliko ima i Rijeka, koja ima nešto slabiju gol razliku. Dinamo je na prvom mjestu s deset osvojenih bodova iz četiri kola, dakle, plavi imaju utakmicu više, remizirali su u 4. kolu u Osijeku, a od poraza ih je spasio golman Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani sutra gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa, dok Rijeka gostuje kod Gorice. Oba kuba mogu zasjesti privremeno na vrh ljestvice, naravno, trebaju pobijediti, što neće biti lako. S obzirom na gol razliku Hajduk je bliže vrhu u slučaju da pobjede oni i Riječani. Damir Burić je tako došao u situaciju da nakon 24. listopada 2015. i skoro četiri godine vrati Hajduk na prvo mjesto. Podsjetimo, te 2015. Hajduk je kod kuće svladao Lokomotivu i zasjeo na prvo mjesto, koje nije uspio zadržati do kraja. Dinamo je na koncu osvojio titulu.

Hajduku bi, naravno, nakon remija Dinama u Gradskom vrtu odgovarao poraz Rijeke ili barem remi kod Gorice.  Dakako, za privremeno vodstvo na ljestvici Prve hrvatske nogometne lige Hajduk, ponovimo, mora pobijediti Slaven.

“Mi smo Hajduk i želimo pokazati da smo dominantni, kao što smo bili u Varaždinu i protiv Lokomotive. Nema nikakvih promjena, zadaci i cilj su isti. Nema ni milimetra nazad, naš put će biti i jest isti. Na svakoj utakmici izvući maksimum. Cilj je pobjeda. Možete prepisati taj naslov za svaku utakmicu”, kazao je trener Hajduka u najavi utakmice protiv Slavena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.