Niko Kovač i Darijo Srna: “U Bad Tatzmannsdorfu smo kod kuće”

Hrvatska nogometna reprezentacija je već četvrti puta u Bad Tatzmannsdorfu, sada se priprema za Svjetsko prvenstvu u Brazilu. Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač ne krije oduševljenje i dočekom i uvjetima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad dolazimo ovdje kao da dolazimo – kući. Ovdje je sve savršeno. Valjda je jasno zašto se ovdje uvijek vraćamo prije velikog natjecanja, rekao je hrvatski izbornik.

Prvi čovjek hotela Evita u Bad Tatzmannsdorfu Peter Prisching bio je dirnut dolaskom hrvatskih nogometaša

– I ovdje je bilo nevremena i puno kiše. Bojali smo se i mi poplave na igralištu, svi su pomagali i uspjeli smo sačuvati teren. Da, imali smo veliko nevrijeme i uplašili smo se, gdje bi se Hrvati onda pripremali… Upoznao sam hrvatske nogometaše prije šest godina i sad se vidi da je bila prava odluka da u našem mjestu sagradimo teren i pripremni centar. A to smo gradili zbog Hrvata. Danas imam dvije želje, da pobijedite u prvoj utakmici protiv Brazila. Mi u Austriji ćemo navijati za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač objasnio je što će raditi na pripremama s nogometašima.

– Fokus će nam biti na taktičkim detaljima. Moramo pronaći pravi ritam, ni prejak, ni preslab. Da nam se slučajno netko ne ozlijedi. Imamo dosta umornih igrača, evo Rakitić i Olić su odigrali ove sezone više od 50 utakmica.

O stanju igrača tvrdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi su motivirani i usredotočeni na treninge. Mi se trudimo imati zanimljive treninge, ne smije nam se dogoditi da igračima ne bude interesantno tijekom vježbanja. Želimo usavršiti i automatizirati našu taktiku. Fizčke vježbe igraču su još radili po klubovima, po našim uputama.

Novinari Niku Kovča stalno pitaju ima li u mislima već momčad za uvodnu utakmicu protiv Brazila.

– Otprilike da. Svaki trener zna koja mu je idealna momčad, u našem slučaju možda se ostavlja pitanje jednog ili dva igrača. No, kostur momčadi nam je poznat. No, ovo nisu pripreme samo za utakmicu protiv Brazila, ovo su univerzalne pripreme. Organizirane da bi se poboljšao naš način igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan reprezentacije Darijo Srna pojavio se pred izvjestiteljima i austrijskim domaćinima.

– Čekam svoj peti nastup na europskim i svjetskim prvenstvima. I uvek se sve bolje osjećam, kao i ovdje u Bad Tatzmannsdorfu gdje mi je svaki puta sve ljepše. San svakog momčića je da u Brazilu igra svjetsku smotru, a ja tamo idem kao hrvatski kapetan.

O dvoboju protiv Brazila Srna kaže:

– Ovaj Brazil je jači od onoga protiv kojeg smo igrali prije osam godina na prvenstvu u Njemačkoj. Nema veze, uvjeren sam da možemo izboriti dobar rezultat. Onda u Njemačkoj smo ga zaslužili, nažalost minimalno smo poraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.