Niko Kovač: Mandžukić ima pobjednički mentalitet i uspjet će u Juventusu!

Foto: fah

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač prokomentirao je za talijanski Tuttosport prelazak našeg reprezentativnog napadača Maria Mandžukića i Atletica u Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mandžukić je sam izabrao Juventus. Nismo o tome razgovarali tijekom posljednjeg okupljanja reprezentacije kada smo igrali protiv Italije. Mandžukić ima pobjednički mentalitet. Osim toga, mi Hrvati smo tradicionalno dobri u talijanskoj ligi – sjetite se Bobana, Bokšića, Tudora…”, rekao je hrvatski izbornik za talijanski Tuttosport.

Od Mandže se očekuje da zamijeni Carlosa Teveza koji bi trebao napustiti klub, odnosno vraća se u Argentinu, u legendarni klub Boca Juniors.

”Ako ga je Juventus kupio, to znači da je najbolja zamjena za Teveza. Obojica su odlični napadali, ako su različiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi Kovač opisao Mandžukića kao igrača?

”Mandžukić je prvi napadač kada momčad napada i prvi branič kada se ekipa brani. On je borac. Sjajan je u završnici i skoku.”

Talijanski novinari istaknuli su kako je Mandžukić ranije igrao u Bayernu gdje je bio učinkovitiji nego u Atleticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bayern je ofenzivnija momčad od Atletico Madrida. Svakom napadaču, pa tako i Mariju, lakše je igrati kada je momčad orijentirana na napad. U Barceloni ili Realu zabio bi puno više golova. No, i ovako je postigao 20 pogodaka. Posljednjih nekoliko mjeseci mu nije bilo lako, no Mario je sretan novim novim transferom” – rekao je izbornik Kovač za talijanske medije.

Juventus je navodno zainteresiran i za još jednog Hrvata i člana reprezentacije, Šimu Vrsaljka.

”Šime je napredovao. Spreman je za korak naprijed. Ja želim samo da igra”, rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić blizu je transfera u Liverpool.

”Zašto ne u Juventus?”, rekao je Kovač u šali pa dodao: ”Kova je talentirani dečko kojem treba vremena. Ne znam koji je klub najbolji za njega. Važno mi je da igra, a manje je bitno u kojem će klubu to biti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.